Jan Ziegler: Izraelská armáda odvedla v Gaze skvělou práci

04.04.2018 7:37

Palestinští extrémisté se pokusili nezákonně vniknout na izraelské území a vojáci Židovského státu jim v tom zabránili. Za použití síly jsou plně zodpovědní muslimští radikálové, kteří vyprovokovali násilnosti.

Jan Ziegler: Izraelská armáda odvedla v Gaze skvělou práci
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Ano při potyčkách v pásmu Gazy zahynulo 15 Palestinců. Ovšem je třeba říci, že izraelští vojáci zakročili pouze proti násilníkům, kteří na ně házeli kameny a dokonce po nich stříleli z kulometu. Palestincům, kteří protestovali pokojně, nikdo neublížil. Je třeba říci celou pravdu. Gazu ovládá teroristické hnutí Hamas, které neznává právo Izraele na existenci a je zodpovědné z mnoha teroristických útoků proti Židovskému státu, při kterých umírali nevinní civilisté včetně žen a děti.

Na Blízkém východě budou krveprolití pokračovat do doby, než muslimští extrémisté z řad Palestinců pochopí, že terorismus není řešením, a bez uznání práva Izraele na existenci mír není možný. Židovský stát dal už při svém vzniku v roce 1948 najevo, že se svými arabskými sousedy chce žít v míru. A příležitostné tuto nabídku opakuje. Jenomže druhá strana mu nenaslouchá.

Je také zajímavé si všimnout, jak kdo reaguje na současný konflikt v Gaze. Nikoho nepřekvapí, že deník KSČM Haló noviny otevřeně podporuje Palestince a píše o izraelských agresorech, kteří vraždí nebohé civilisty. Od komunistů ovšem nelze nic jiného čekat. Ti už desítky let šíří protiizraelskou nenávist a podporují arabské teroristy včetně muslimských radikálů. Zajímavé je, že nepřátelský vůči Židům je rovněž jinak proruský a proputinovský web svobodne noviny.eu, který Izraelce obvinil z použití chemických zbraní proti Palestincům. To je ovšem lež. Izraelské bezpečnostní složky pouze proti řádícím palestinským demonstrantům nasadily bezpilotní letoun, který na ně svrhl slzný plyn, čili látku, jež v případě násilných protestů používají bezpečnostní složky v mnoha zemích světa.

Ostře proti Židovskému státu zaútočil také turecký prezident Recep Erdogan, který vyzval muslimy k vytvoření společné islámské armády a útoku na Izrael. Erdogan jenom krátce po tomto výpadu navštívil ruský prezident Vladimír Putin, ale hovořil jenom o rusko-tureckém přátelství a nenávistná slova svého hostitele nechal bez povšimnutí. Rusko tak opakovaně sice tvrdí, že je přítelem Izraele, ale slova nenásledují skutky. Rusové také vyzbrojují šíitské radikální hnutí Hizballáh, které má na svědomí mnoho teroristických útoků v Izraeli.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.