Jan Ziegler: Je dobře, že se Syřané mlátí mezi sebou

25.05.2017 18:50

Poradce izraelských premiérů Dan Schueftan správně podotknul, že v Sýrii to není souboj dobra se zlem, protože všechny válčící strany chtějí zabíjet Izraelce. Asad navíc ukrýval nacistického válečného zločince.

Jan Ziegler: Je dobře, že se Syřané mlátí mezi sebou
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Zmínil se o něm v úvodníku Reflexu č. 20 šéfredaktor Marek Stoniš, jenž správně podotkl, že chytré Židy stojí za to číst. Výrok pana poradce z rozhovoru, který kdysi pro Reflex udělal Jefim Fištejn, nemá chybu.

Ocituji jej celý. „Chtějí nás zabít, ale jsou na to příliš slabí. Tak třeba v Sýrii by nás chtěly zabít všechny válčící strany – Asad nás chce zničit, Fronta an-Nusra nás chce zničit, ISIS jakbysmet, turecký Erdogan by nás nejraději vymazal z mapy, ale zatím se zabíjejí navzájem. Já jim v jejich počínání přeji naprostý zdar. Jako správný sportovec se nestarám o to, kdo z nich zvítězí, pro mne je důležité, aby se hrálo dál,“ řekl Schueftan. Zlatá slova.

Islámský stát je samozřejmě velké zlo, jenomže bohužel proti němu válčí Asad spojený s Iránem a Hizballáhem. Irán je ovšem rovněž v moci fanatických muslimů a navíc usiluje o získání jaderné zbraně. Americký prezident Donald Trump ho správně označil za největší zlo v oblasti. A stejně tak je tomu i s Hizballáhem, který patří mezi islámské fanatické teroristické organizace a má na svědomí celou řadu brutálních útoků v Izraeli včetně vražd malých dětí. A stále se netají chorobnou touhou zabíjet Židy. Bašár Asad s těmito zločinci spolupracuje a v době vlády jeho otce se v Damašku ukrýval nacistický válečný zločinec Alois Brunner, který je zodpovědný za deportace a smrt statisíců Židů.

Pro Izrael je Hizballáh nebezpečnějším soupeřem než Islámský stát z toho důvodu, že má moderní výzbroj dodávanou z Ruska a Iránu. Kdežto ISIS je v současné době hrstkou špatně vyzbrojených otrhanců a jeho bojovníci nejsou schopni Židovský stát vážněji ohrozit. Fanatici z ISIS sice budou dále podnikat teroristické útoky po celém světě, ale o rozsáhlá území na Blízkém Východě brzy přijdou.

Dan Schueftan dal jasně najevo, že Židům vůbec nevadí, když se Syřané budou mlátit a zabíjet mezi sebou. Zní to sice cynicky, ale chápu ho. Bojovníci v Sýrii se válčením vysílí a nebudou mít čas ubližovat Židům. Když se moji nepřátelé zabíjejí, je to pro mě jen dobře. Vivat Izrael.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…