Jan Ziegler: Kdo může za teror v Petrohradě?

09.04.2017 16:00

Tak podle logiky některých zdejších blogerů a diskutujících ruský prezident Putin. Jestliže za teroristické útoky v západní Evropě mohou tamní státníci, tak v Rusku to přece nemůže být jinak. I Kreml toleruje příchody muslimů.

Jan Ziegler: Kdo může za teror v Petrohradě?
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Je dobré zdůraznit, že ruský prezident Vladimir Putin otevřel v minulém roce v Moskvě mešitu, která je nevětší v Evropě a jejíž rekonstrukce stála přes čtyři miliardy korun. Na tomto ceremoniálu promluvil i šéf Palestinců Mahmúd Abbás. Toho Putin podporuje a často zve na návštěvy. Přitom Abbás sympatizuje s muslimskými radikály, kteří v Izraeli vraždí ženy a děti. Ano, na území palestinské samosprávy se běžně oslavují ti nejhorší islamističtí hrdlořezové, jen proto, že masakrují Židy.

Avšak pro odpověď je dobré se podívat na diskuse na ruských webech a sociálních sítích. Najdou se tam i rozumné názory. Třeba, že ruské bezpečnostní složky mají mnoho práce se sledováním opozice, webových diskusí, jestli náhodou si tam někdo nedovoluje kritizovat okupaci Krymu, a samozřejmě s potlačováním pokojných demonstrací lidí kritizujících právem masovou korupci v Rusku. No a pak nemají čas na muslimské radikály.

Další Rusové spojují teroristický útok v petrohradském metru, při kterém zemřelo 14 lidí, právě s masivní korupci ve své zemi. Do země totiž přichází hodně muslimů, jak z bývalých středoasijských republik Sovětského svazu, tak z Kavkazu. V Ruské federaci je normální, že policisté s platem cca třicet tisíc korun měsíčně chodí v perfektně padnutých oblecích v dvojnásobné hodnotě, jejich matky s důchody kolem pěti tisíc korun měsíčně vlastní majetky za desítky i stovky milionů korun. Přitom ony sami často žijí v malých bytech, někdy dokonce v tzv. komunálkách, které obývá třeba deset rodin. Každá obývá jednu místnost a společné mají kuchyni a sociální zařízení. I takové bydlení stále v Moskvě existuje.

A pokud tedy islamističtí fanatici potřebují někoho do Ruska dostat, tak dostane sebou hodně peněz. Úředník cizinecké policie úplatek samozřejmě neodmítne a dotyčný dostane povolení k trvalému pobytu. Mnoho muslimů žije v Rusku nelegálně, ale obyčejní pochůzkáři se spokojí s menším všimným.

Nehájím západní Evropu a už jsem několikrát jasně napsal, že v boji s islámským terorismem by měla být rozhodnější. Dávat však jako vzor v této oblasti Rusko je lživé a směšné zároveň. Žádný stát na světě se není schopen stoprocentně těmto šílencům ubránit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla