Jan Ziegler: Komunistický zločinec Lenin je zodpovědný za vraždu sedmi milionů lidí

25.04.2015 10:01

Pohádkám o hodném Leninovi a zlém Stalinovi normální lidé už dávno nevěří. Ve skutečnosti patří ruský bolševický vůdce Vladimír Iljič Lenin, narozený jako Uljanov, k nejhorším zločincům 20. století. Ve středu tomu bylo 145 let, co se tento netvor narodil. Je nepochopitelné, že jeho mumie stále straší v centru Moskvy, a ruská města jsou zaplavena jeho sochami.

Jan Ziegler: Komunistický zločinec Lenin je zodpovědný za vraždu sedmi milionů lidí
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Soudruh Uljanov se, jak se říká, uměl narodit. Jeho otec patřil k vysokým státním úředníkům s velmi slušným platem, jeho rodina patřila ke šlechtě a vlastnila velké zemědělské hospodářství. Lenin si zakládal na svém původu, považoval se za něco lepšího než ostatní lidé, a sám se choval jako zlá nelítostná kreatura. Tak na počátku devadesátých let devatenáctého století, kdy po smrti svého otce řídil rodinné velkostatky, odmítl za tehdejšího hladomoru přispět penězi do sbírky pro postižené chudáky. Zdůvodnil to tím, že čím větší bude bída, tím dříve vypukne socialistická revoluce a tato pomoc by ji jen oddálila.

K moci se Lenin a jeho komunisté dostali v Rusku násilným pučem. Zaštiťovali se lidem, že prý ho chtějí zbavit vykořisťování, ale přitom se k němu chovali hůř než dřívější vládci.

Dmitrij Volkogonov patřil k předním ruským historikům. Byl také důstojníkem ještě Sovětské armády, ve které to v roce 1986 dotáhl na generálplukovníka, čili to byl komunistický nomenklaturní kádr. O to víc je na něm cennější, že pochopil zrůdnost tohoto prvního bolševického vůdce a nakonec se s ním vyrovnal ve vynikající knize Lenin, počátek teroru. Jak sám přiznal, měl s tím problém, protože i on žil dlouho v zajetí mýtu, hodný Lenin, zlý Stalin, nicméně po prostudování sovětských archivů dospěl k závěru, že Lenin byl stejný zločinec jako jeho gruzínský nástupce.

 
article_photo

Byl to Lenin, za jehož vlády nastal teror proti Rusku. On poslal vojáky a komunistickou tajnou policii zvanou Čeka proti rolníkům, se vzkazy k zabíjení lidí, a aby kulaky věšeli hodně vysoko, ať je každý vidí. Rolníci byli masově vražděni, byl jim zabavován majetek včetně obilí nutného k osevu a tak výsledkem byl hladomor. Nelze se divit, že vypukly stovky rolnických povstání proti bolševickým zločincům po celé Rusi. Při jejich potlačování si Rudá armáda počínala velmi krutě, tak například do lesů, ve kterých se schovávaly také ženy a děti, vypouštěla otravné plyny.

Jedním z nejhorších Leninových zločinů byl cíleně vyvolaný hladomor v letech 1921 – 22, kdy, jak už bylo řečeno, rolníci neměli co zasívat a podle výborné publikace Dějiny Ruska 20. Století - díl I, kterou editoval vynikající ruský historik profesor Andrej Zubov, zemřelo hlady přes pět milionů lidí. Pro srovnání, při největším hladomoru carské éry v letech 1891 – 92, zahynulo na 375 tisíc obyvatel.

Při bolševických represích v letech 1918 – 22 zahynulo podle této knihy asi 1,8 milionů lidí. Čili Lenin je přímo zodpovědný za smrt téměř sedmi milionů lidí. A k nim můžeme připočítat i oběti občanské války, protože i tu zavinili komunisté svržením zákonné prozatímní vlády. Lenin a jeho bolševici životy obyčejných lidí nijak nezlepšili, naopak uvrhli Rusko do bídy, v jaké ani v éře vlády posledního cara Mikuláše II. nikdy nebylo. 

Lenin má stále v Moskvě mauzoleum tisíce soch po celém Rusku. To samo o sobě je skandální. Je proto drzostí kremelského režimu, když Ukrajině vytýká Stěpana Banderu, který na kyjevském Majdanu vystavován není, a přitom Rusko samo uctívá daleko horšího zločince. Je ovšem divné, že tento fakt nevadí ani některým českým rádoby pravicovým jedincům, kteří jinak mají plná ústa lidské svobody. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.