Jan Ziegler: Kremlolásky zase utrpěly pořádné fiasko

12.09.2015 9:34

Už je to ohraný evergreen. Nepřátelé všeho amerického a nadšení stoupenci Ruska vyhrožují masovými protesty proti průjezdu amerického konvoje přes Česko, ale když mají slova proměnit v činy, nějak se jim to nedaří.

Jan Ziegler: Kremlolásky zase utrpěly pořádné fiasko
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Tak si říkám, že příznivci Ruska v Česku jsou už téměř něco jako Yeti, všichni o nich mluví, ale nikdo je vlastně ještě pořádně neviděl. Pan respektive soudruh Kašuka se mýlí, když tvrdí, že vítání amerického konvoje a demonstrace proti němu nemají větší význam. Já si spíš myslím, že je stále psychicky rozhozen z toho, že protiamerické akce v souvislosti s americkými vojáky v Česku jsou opakovaně zcela bezvýznamné.

Nedávno na pražský Klárov dorazilo několik zoufalců, na začátku akce dokonce měli přítomní novináři proti účastníkům protestu proti nynějšímu americkému vojenskému konvoji přesilovku. Profláklá Lenka Procházková si stěžovala, že vláda jim nenaslouchá a varovala před vyprovokováním konfliktu s Ruskem, na což se prý chystá NATO. Nějak sice zapomněla na to, že je to Rusko, které okupovalo Krym, vyprovokovalo konflikt na východní Ukrajině a ohrožuje své sousedy. Upřímně řečeno, nevidím jediný důvod, proč by se naše vláda měla s touto sqadrou vůbec bavit. A za to Sobotkův kabinet chválím, že to nedělá.

Nyní se budu věnovat  Kašukovým omylům nebo snad vědomým lžím? Ono u komunistů je lhaní trvalou součástí jejich existence. Není pravdou, že příznivci Ruska prostě zůstali doma, kdežto stoupenci Američanů vyšli do ulic vítat vojáky pod vlajkou hvězd a pruhů při minulém průjezdu amerického vojenského konvoje. Na Facebooku to chvílemi vypadalo tak, že rudá chátra chystá novou revoluci, a proti Američanům vyrazí do ulic mnohatisícové davy. Jenomže realita naše komunisty a Putinovy souvěrce pořádně rozhodila. Zhrzený Jiří Vyvadil chtěl rozpustit FB skupinu Přátel Ruska a komunistu Cvalínovi přišlo na jeho plzeňskou demonstraci třináct lidí. Nyní na Klárově se účast vyšplhala na téměř třicet kusů, čili proti Plzni více než dvojnásobný nárůst. Blahopřeji.

Není to o tom, že by příznivci Putina úmyslně nepřišli, protože jejich naštvanost, kterou projevili veřejně na sociálních sítích, to vyvrací. Oni se neobjevili na veřejnosti proto, že téměř neexistují a jsou pouhou virtuální realitou.

Pan Kašuka projevil na svém blogu pořádnou dávku demagogie, když mluvil cosi o polovině voličů ČSSD, dále o voličích KSČM a Úsvitu, což jsou prý statisíce lidí, kteří údajně mají rádi Rusko. O tom by se dalo polemizovat, ale jaksi zapomněl, na voliče ANO, TOP 09, ODS a KDU-ČSL, kteří s těmi s ČSSD tvoří jasnou protiruskou většinu. Tomu by odpovídaly i výsledky průzkumu veřejného mínění, podle nichž 56% Čechů má kladný vztah k Američanům, 21% k Rusům a 71% Čechů hodnotí negativně ruského prezidenta Vladimíra Putina. Když k tomu připočtu fakt, že po českých, moravských a slezských hospodách se hrají americké country hity a nikoliv ruské častušky, tak je jasné, že Američané jsou u Čechů oblíbenější než Rusové. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

15:49 Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

Pondělní glosa Jiřího Weigla