Jan Ziegler: Na pád vlády to není, ale…! Zeman má za sebou horší průšvih

16.06.2013 14:40

Je to pozoruhodné! Vyšetřovatelé tvrdí, že bývalá vrchní ředitelka Nečasova kabinetu Jana Nagyová je vedlejším produktem celé monstrózní policejní akce a tím hlavní cílem prý jsou „kmotři“ Ivo Rittig a Roman Janoušek. O to víc je zvláštní, že oba pánové na rozdíl od sedmi ostatních ve vazbě, jsou na svobodě. Ovšem spíše než mezi kriminální patří tato kauza k politickým selháním. Zneužití vojenského zpravodajství je ovšem závažným selháním.

Jan Ziegler: Na pád vlády to není, ale…! Zeman má za sebou horší průšvih
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Především opět zdůrazňuji! Zásluhou současné vlády premiéra Petra Nečase, která též výměnou vrchních státních zástupců, posílila právo v zápase se zločinem, se policisté nebojí zasahovat ani v nejvyšších patrech politiky. Za to jí patří velký dík. Dříve tomu tak nebylo, buď se velkohubá prohlášení představitelů státu změnila ve fiasko, viz akce Čisté ruce v éře předsedy vlády Miloše Zemana, která skončila akorát uvězněním jeho ministra financí, nebo mocní rovnou bránili policii konat ve stylu padni komu padni.
 
K dalšímu obvinění ohledně údajné výměny poslaneckých postů za jiná lukrativní místa. Rozdávání trafik je sice nemravné, ale nemůže to být trestný čin a k politice to patří. To se dělo od doby, co do mezilidských vztahů pronikla politika, děje a dít bude! I za komunistů sliboval soudruh Lojza soudruhu Pepovi, že když ho podpoří v boji o flek krajského tajemníka KSČ, tak on se stane pro změnu tajemníkem na okrese. Dovedeno do důsledku, musela by být trestně stíhána i Livia Klausová, kterou prezident Zeman tlačí na post velvyslankyně na Slovensku. A to přece vykazuje všechny znaky korupčního jednání. Bývalá první dáma ho podpořila v boji o Hrad a za to dostala lukrativní odměnu. Kdyby se tak ale nedej bože stalo, budu první, kdo začne hlasitě protestovat. Ano takové obchody bývají nemorální, ale bez nich by politika nebyla politikou. Kdo to nechápe, je slušně řečeno rozumu mdlého.
 
To, že paní ředitelka Jana Nagyová nechala sledovat premiérovu manželku Radku Nečasovou, by bylo v případě, kdyby si k tomu objednala privátní detektivní agenturu, námětem pro román z červené knihovny. Bohužel k tomu zneužila vojenské zpravodajství a to z nás fakt dělá banánovou republiku. Zvláště, když na tento pokyn kývli šéfové tajných služeb. Něco takového se nesmí opakovat, ale Petr Nečas je v této aféře s velkou pravděpodobností nevinný a obětí. Každému se může stát, že nás občas zklame člověk, kterému jsme věřili.
 
Koneckonců i Miloš Zeman o tom ví své. MF DNES kdysi v článku Jaroslava Kmenty přetiskla policejní odposlechy, podle kterých si za éry jeho premiérování jeho poradce a pravá ruka Miroslav Šlouf spolu s bývalým vládcem pražského podsvětí Františkem Mrázkem domlouvali přidělovaní klíčových velitelských postů v elitních policejních útvarech. Tedy mafie de facto ovládala policii! A to je daleko horší selhání než sledování manželky na popud. Takže ti, kdo volají po pádu Nečase, by měli vyzvat k odchodu z politiky i prezidenta Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.