Jan Ziegler: Ruští papaláši nenávidí Rusko a děti mají na Západě

02.09.2014 20:30

U nás v zemích Koruny české na to máme krásné přísloví, kážou vodu a pijí víno. V Rusku jsou na to specialisté Putin a spol., jak to krásně popsal v Reflexu č. 35 Petr Vavrouška v článku Naše děti do západních škol. Ruská věrchuška posílá své děti a příbuzné na Západ se slovy v Rusku Vás nic dobrého nečeká. Jenomže obyčejným Rusům tvrdí, že svoji vlast milují nade vše a totéž musí činit všichni kremelští poddaní.

Jan Ziegler: Ruští papaláši nenávidí Rusko a děti mají na Západě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

Není to nic neobvyklého, už v padesátých letech minulého století manželka komunistického ober zločince a masového vraha Klementa Gottwalda soudružka Marta Gottwaldová zvaná též Marta prde.atá si nechala dovézt z Belgie krajky za osmdesát tisíc korun a v Brně seřvala organizátory jisté bolšánské recepce za to, že nesehnali nejlepší francouzské koňaky. To vše v době, když tehdejší rudé ministerstvo zdravotnictví odmítlo uvolnit devizy na lék pro malé dítě, které umíralo na tuberkulózu. Jinak soudružka Gottwaldová samozřejmě na veřejnosti chválila vše socialistické a haněla kapitalistické.

A našla zdatné následovníky v současné vládnoucí kremelské tlupě. Ti také navenek chválí vše ruské, jak je to nejlepší, jací jsou správní vlastenci a následníci Petra Velikého, kdežto prohnilý Západ je fuj, fuj a v žádném případě to není a nemůže být náš vzor. Jenomže jsou to pouze lživá prázdná slova, protože jejich příbuzní masově opouštějí Rusko a žijí na Západě.

V Německu a v Nizozemí bydlí obě dcery prezidenta Vladimíra Putina, syn premiéra Dmitrije Medveděva Ilja se chystá za oceán do USA, kde už studuje na Kolumbijské univerzitě dcera ministra zahraničí Sergeje Lavrova, která se rozhodla pro trvalou emigraci. Korunu tomu všemu nasadil místopředseda Státní dumy (parlamentu) Sergej Železňak, který platí svým třem dcerám drahé špičkové zahraniční školy ve Švýcarsku a v Londýně. Jejich školné vysoko přesahuje jeho oficiální plat. Inu, pak se nelze divit, že kilometr dálnice v Soči stál v přepočtu na české koruny rekordních tři miliardy korun (nepřekonatelný světový rekord) a Rusko je rájem korupce, kterou si v Česku vůbec neumíme představit. Jenom naiva si může myslet, že by se jim zabývala ruská justice. Pokud jste Putinovi kamarádi, nic Vám nehrozí a můžete vraždit, loupit a krást, jak se Vám zlíbí. A když na Vás někdo podá trestní oznámení, skončí v base on, jak se to stalo Sergeji Magnitskému, který ohlásil rozsáhlou korupci ve státní správě.

Ovšem situace se změní, jestliže o přízeň kremelského vládce přijdete, pak skončíte jako hlavní hrdina z knihy Karla Havlíčka Borovského Křest svatého Vladimíra,… „Tak to chodí na tom světě, každou chvíli jinak, dneska ctí tě za svatého, zejtra budeš sviňák!“. I proto mají tito Putinovi poskoci raději konta na Západě, protože nikdy neví, kdy skončí v nemilosti. Pokud by jim byly v rámci sankcí zmrazeny, tak mnozí gauneři budou spravedlivě potrestáni.

Tato vládnoucí ruská elita káže svým poddaným hnusnou ruskou samohonku v podobě strašných nemocnic, ve kterých děti umírají hladem, ale sama pije ta nejlepší francouzská vína a dopřává svým dětem luxusní život na tom tolik proklínaném Západě. Nezávidím schopným lidem bohatství, naopak jim ho přeji a dávám je za vzor. Ale musí to být bohatství získané poctivě a v tomto případě mně také vadí vrcholné drzé pokrytectví, když něco jiného hlásám, a něco jiného dělám. Podle znalců ruské reality posílá tato kremelská věrchuška své potomky a příbuzné na Západ se slovy "v Rusku Vás nic dobrého nečeká" a svoji zemi ve skutečnosti nenávidí.

Na místě je samozřejmě otázka, proč bohatí Rusové své děti posílají na tan strašný a krachující Západ, když to Rusko je údajně tak skvělé? Odpověď je jednoduchá: Rusko totiž vůbec není skvělé, a například podle žebříčku světových univerzit Academic Ranking of World Universities 2013 má v pětistovce nejlepších pouze  dvě školy! Moskevská státní univerzita je na 79. místě, sanktpetěrburgské státní univerzitě pak náleží 300. - 400. příčka. To je pro Rusy hodně mizerný výsledek. Jenom pro srovnání, mezi první dvacítkou je sedmnáct amerických univerzit.

Můj pražský kamarád Kolja z Ruska odešel před dvaceti lety, stal se úspěšným podnikatelem, a nyní je na tom tak, že jako Rus Rusko nemá rád a vrátit se do něj nechce v žádném případě. Kdysi jsme se takhle bavili o životě a shodli se na tom, že česká vesnice je od německé horší tak o mínus deset, ovšem ruská od české je tak mínus tisíc. S tím mohu a jen souhlasit, a když to řekne navíc rodilý Rus od Soči, tak je to jistě pravda. Také je na rozdíl od Putinovců upřímný a nepřetvařuje se. Nedivím se mu a stejně jako dalším 190 tisícům Rusů ročně, kteří většinou patří mezi nejvzdělanější elitu, že ve své původní vlasti žít nechtějí a emigrují. I to je příčina toho, že Rusko Západ v nejbližších desetiletích nedožene ani náhodou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…