Jan Ziegler: Tramvaje za miliardy korun se vrátí do pražských ulic. Opravy nebudou stát téměř nic

12.03.2016 17:32

Pražský Dopravní podnik měl problémy s tramvajemi 14T, které musel odstavit kvůli závadám podvozku. Měly by se však začít vracet do provozu a to i s vylepšeným interiérem, na který si cestující dříve stěžovali.

Jan Ziegler: Tramvaje za miliardy korun se vrátí do pražských ulic. Opravy nebudou stát téměř nic
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Vypadalo to na velký průšvih. Pražský Dopravní podnik kdysi nakoupil šedesát kloubových tramvají 14T, kterým se také říká Porsche kvůli designu. Později však musely být z provozu odstaveny kvůli technickým závadám na podvozku. Nyní však vedení Dopravního podniku přišlo na originální nápad, jak vozy opravit, aniž by to městského dopravce stálo velké peníze. Původně to vypadalo, že tramvaje, které stály necelých tří a půl miliardy korun, se prodraží minimálně o dalších desítky milionů korun za nové části podvozků, a celá tato akce se měla protáhnout na dlouhou dobu.

Ta se však nyní urychlí a tramvaje se vrátí do provozu dříve, než se dříve předpokládalo. Opravy si udělá sám Dopravní podnik a pokryje je strojní pojištění. To je další důkaz toho, že současné vedení Dopravního podniku, které tento tramvajový problém zdědilo po svých předchůdcích, si počíná dobře a šetří peníze daňových poplatníků. Hlavní město Praha totiž každoročně dotuje tuto svoji největší městskou firmu zhruba deseti miliardy korunami ročně.

Navíc se u tramvají 14T vylepší vnitřní uspořádání některých jejich částí, na což si lidé také dříve stěžovali. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…