Jan Ziegler: Učitelka Štěpánová má se sovětskými okupanty pravdu

01.03.2016 19:07

Petice na podporu učitelky Petry Štěpánové už podepsalo přes tři tisíce lidí. To je moc dobře. Je vidět, že většina společnosti považuje ruského prezidenta Putina za nebezpečí pro Česko a komunisty rovněž nemusí.

Jan Ziegler: Učitelka Štěpánová má se sovětskými okupanty pravdu
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Brněnská pedagožka se v pořadu Michaely Jílkové, „Máte slovo“, ostře pustila do ruského prezidenta Putina a do komunistů. Evropu podle ní osvobodili Američané a nikoliv Rudá armáda. Už na ní přišlo udání České školní inspekci, ale tam práskače zpražili. Ona svá slova řekla ve svém volnu jako soukromá osoba mimo školu, takže inspektoři nemají co řešit.

Musí ale čelit výhružným telefonátům a sprostým mailům. Inu zbabělý odpad a lidská spodina vylézají ze svých děr. Není ale třeba se jich bát, jejich jen hrstka a silní jsou pouze jako anonymové.

S tvrzením Petry Štěpánové, že nás Rudá armáda neosvobodila, souhlasím. Je ovšem třeba rozlišovat mezi jednotlivými rudoarmějci, kteří hrdinně bojovali s nacisty a často umírali kvůli nesmyslným rozkazům svých velitelů, protože ti je opakovaně hnali do ztečí proti dobře opevněným německým pozicím, a Stalinovým režimem.

Statečných Rusů, kteří bojovali za svoji vlast proti nacistům, si vážím. Ale opravdu nám tehdejší Sovětský svaz vedený nejhorším netvorem všech dob Josefem Stalinem svobodu nepřinesl. Dát totiž někomu svobodu, znamená osvobodit ho od zla, a nechat jej, ať si dělá, co chce.

To se ovšem nestalo, a jednu porobu v podstatě vystřídala v o málo mírnější podobě druhá. Nebo je snad svobodou, když sovětská tajná služba SMĚRŠ unášela bývalé ruské emigranty, nyní ovšem už československé občany z Československa do Sovětského svazu, popravovala je, mučila a věznila v gulazích.

Rusové ukradli Československu miliardový majetek

Bohužel prezident Edvard Beneš a další nenašli odvahu proti těmto zvěrstvům protestovat. To nemluvím o československých komunistech, kteří jsou rovněž spoluviníky těchto rudých zločinů. Oni totiž de facto nebyli hrdiny protinacistického odboje, ale dělali pouze to, co přikázala Moskva. A proto v roce 1940 psalo ilegální Rudé Právo, že by britští vojáci neměli střílet na dělníky v německých uniformách.

Chování Rusů u nás v roce 1945 popisuje též ministr financí v čs. londýnské vládě Ladislav Feierabend v knize Politické vzpomínky, díl III., kterou vydalo brněnské nakladatelství Atlantis. „Rusové si nic nepřivezli sebou a žijí ze země. Vybíjejí dobytek, hlavně dojnice, a hromadně porážení prasata. Kdyby to tak šlo delší dobu, nebude ani maso, ani mléko, ani hnůj.“

Rusové ukradli Československu miliardový majetek, když demontovali zařízení mnoha desítek továren, které odvezli do Sovětského svazu jako válečnou kořist. Stalin také porušil svůj slib o neuznání mnichovské dohody a obnově Československa v předmnichovských hranicích, když nám uloupil Podkarpatskou Rus.

To byl velký rozdíl proti Američanům, kteří žádné Čechy neunášeli, nemučili a po válce nám posílali masivní pomoc v rámci akce UNRRA. Ta obsahovala potraviny, léky, šaty, nákladní auta, tovární stroje a jiné. Jenom díky této pomoci Čechoslováci neumírali po válce hladem.

Čili je hodně důkazů ve prospěch názoru, že Sovětský svaz nás tenkrát neosvobodil, ale porobil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…