Jan Ziegler: Vraždy civilistů jsou neomluvitelné a zločinné

03.04.2017 19:15

Lituji, že při teroristickém útoku v metru v Sankt Petěrburgu umírali nevinní lidé. Zamyslet nad sebou by se měli také Ti, kteří donedávna tvrdili, že v Rusku k teroristickým útokům jako na Západě dojít nemůže.

Jan Ziegler: Vraždy civilistů jsou neomluvitelné a zločinné
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

To je ovšem velký nesmysl, žádná země na světě není schopna zabránit takovým činům, jakým byl výbuch bomby v petrohradském metru. Je pravdou, že zatím nejsou známy příčiny tohoto útoku a neomluvitelného zabíjení, ale o tom, že se jedná o terorismus, není třeba pochybovat. Na webových diskusích se množí dohady o vinících, hodně lidí soudí, že tato událost spadla Putinovi přímo z nebe a poslouží mu k odvedení pozornosti jinam, a že by to nebyla první taková akce v režii ruské tajné služby FSB. Já to nebudu komentovat. Je rozumné nedělat ukvapené závěry. Ti sami lidé, kteří v případě Nice nebo Berlína, měli okamžitě jasno, nyní nabádají k rozvážnosti.Po výbuchu v petrohradském metru

Líbí se mně však krátký, ale výstižný komentář ruského blogera, který si říká Stalingulag. V českém překladu jej zveřejnil server Tapolitika . Hlavní myšlenka jeho názoru je krásná, výstižná a pravdivá, oje..li nás. Ano Rusko vnutilo svým občanům spoustu protiteroristických zákonů za biliony rublů, Rusové vyměnili lidská práva za údajný pocit bezpečí, celé armády ruských policejních slídilů špiclují své občany, těžkooděnci mlátí demonstranty, ale proti terorismu je tamní represivní aparát stejně bezmocný.

Já si dobře pamatuji v diskusích na webových serverech a sociálních sítích názory, že Putin má situaci v Rusku pod kontrolou a tamní muslimové jsou prý mírumilovní, takže tam žádný terorismus nehrozí. No nejspíš to nebude pravda.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.