Jan Ziegler: Vrchní bolševik Filip zase lže, tentokrát o osmašedesátém

15.08.2018 15:43

Od šéfa komunistů Vojtěcha Filipa by nás nesmysly neměli překvapit. Tentokrát ovšem to hodně přehnal. Za srpen před padesáti lety prý mohou hlavně Ukrajinci a nikoliv Rusové. To už je fakt zoufalství.

Jan Ziegler: Vrchní bolševik Filip zase lže, tentokrát o osmašedesátém
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

V diskusi na iDNES.cz to soudruh Filip podle některých zdrojů krycím jménem agent StB Falmer pořádně od lidí schytal. Nadávka rudý nok patřila k těm nejmírnějším, kdybych zveřejnil i ty ostatní, tak riskuji přesun blogu mezi osobní. Tak tedy popořadě.

Lež č. 1. Brežněv byl Ukrajinec

Tehdejší generální tajemník Ústředního výboru Komunistické strany Sovětského svazu Leonid Iljič Brežněv se narodil v ukrajinském městě Kamenskoje. To je pravda, jenomže nyní ocituji Wikipedii. „Jeho dědeček Jakov, otec Ilja i matka Natalja Děnisovna Mazalovová se přestěhovali ze zemědělské vesnice Brežněvo, která leží v Kurské oblasti v Rusku, kvůli práci v ocelárně do Kamenskoje v Dněpropetrovské oblasti, což byla tehdy Jekatěrinoslavská gubernie Ruského impéria. Ačkoli byl tedy po rodičích etnický Rus, narodil se a vyrostl na Ukrajině a většina dokumentů uvádí jeho národnost jako ukrajinskou, jako např. jeho cestovní pas z roku 1947, některé jiné, jako např. průvodní list k Řádu vlastenecké války, však zase jako ruskou.“ Tato fakta uvádějí i jiné zdroje, takže to s jeho údajným ukrajinským původem není tak horké. Líbí se mně v diskusi pod článkem na iDNES.cz názor jednoho slovenského čtenáře, který uvedl, že podle této logiky, by dítě, jež se narodilo slovenským rodičům v Praze, kteří tam přišli za prací, automaticky Čech. To je samozřejmě nesmysl. Sám Brežněv se údajně pokaždé rozčiloval, když o něm druzí mluvili jako o Ukrajinci.

Lež č. 2. V politbyru byl jenom jeden čistokrevný Rus

Kdepak, z tehdejšího jedenáctičlenného politbyra ÚV KSSS bylo pět Rusů. Jedním z nejhorlivějších propagátorů okupace Československa v osmašedesátém roce byl Rus Jurij Andropov. Ten sice tenkrát nebyl v politbyru, ale jako šéf sovětského gestapa KGB měl velkou moc. Brežněv zpočátku s vojenským zásahem proti naší zemi váhal.

Lež. č. 3. Okupovala nás hlavně ukrajinská vojska

Chyba, žádná taková neexistovala. Svazové republiky tehdejšího SSSR neměli vlastní armádní jednotky. Existovala pouze Sovětská armáda, která se hlavně podílela na vpádu do Československa. Pravdou také je, že Sovětský svaz byl pouze přejmenovaným Ruskem. Rusové nebo prorusky orientovaní jedinci jiných národností v něm měli hlavní slovo.

Jak dále vtipně poznamenali další diskutující dle logiky soudruha Filipa, II. světovou válku rozpoutalo Rakousko, protože Adolf Hitler byl přece původem Rakušan. Aneb nás vlastně osvobodila Gruzie, páč Josef Stalin byl původem Gruzínec.

Není ovšem důležitá národnost Brežněva, ale fakt, že k nám 21. srpna 1968 vpadla sovětská vojska, která zavinila smrt několika stovek lidí. Filip byl v diskusích normálními slušnými lidmi rozsekán na kusy. Prý je to vystudovaný právník, ovšem podle jeho některých názorů bych ho spíše tipoval na absolventa zvláštní školy.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.