Jan Ziegler: Za památkami a skvělou gastronomii v sobotu do Dobřichovic

17.05.2019 8:29

Prohlídku zajímavých a jindy uzavřených památek, degustaci dobrého jídla a pití a v místních podnicích a také zajímavou přehlídku sportovních vozů. To vše připravili pro návštěvníky dobřichovičtí organizátoři.

Jan Ziegler: Za památkami a skvělou gastronomii v sobotu do Dobřichovic
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Zajímavá akce se koná v sobotu 18. května v Dobřichovicích v okrese Praha-západ. "Její základní myšlenkou je ukázat příjemnou tvář naší obce v oblasti gastronomie, piva či vína a ukázat kolik je v něm dobrých kaváren, cukráren či restaurací, které dávají našemu městečku nezaměnitelné genius loci," uvedl místostarosta Dobřichovic Michael Pánek.

Spektrum podniků v Dobřichovicích a okolí je široké a vede od výborných restaurací, cukráren, kaváren až k místním hospodám. Všechny tyto podniky si zaslouží pozornost návštěvníků. Jejich majitelé léta dělají vše pro to, aby si udrželi svoji klientelu. A kdo někdy pracoval v pohostinství ví, že je to těžká řehole.

"Letošní ročník jsme nazvali Dobřichovická Degustační a Duchovní Míle. Rozšířili jsme ji o Karlík, Lety a část Černošic a navíc jsme se rozhodli příjemně zpestřit procházku ještě o paralelní duchovní trasu, což je procházka po místních památkách," upřesnil Pánek.

Co tomu dobřichovické organizátory vedlo? "Vidíme, že se trochu změnila doba i politická situace a že samozřejmě důležité radovat se z každodenních radostí, degustovat, užívat si dobrého vína a pití, ale doba zvážněla a je potřeba přemýšlet i nad vážnými věcmi jako je smysl života a duchovní hodnoty, které nám život přináší a poskytuje. V Dobřichovicích a okolí je řada krásných a zajímavých staveb či soch, které mají duchovní charakter, o některých možná ani nevíme, či nevíme, jak vznikly. Obohacení letošního ročníku o duchovní část jsme promítli i do stručného, ale výstižného motta akce, propojujícího obě paralelní trasy:„Meditovat a degustovat“," řekl místostarosta.

Většina památek i restaurací bude otevřena či přístupna po celou dobu trvání Míle, tedy od 11 hod do 21 hod. V některých případech bude doba kratší. Například v Karlíku bude otevřený farní kostel svatého Martina a Prokopa s původní románskou rotundou z 11. stol od 14 do 18 hodin. Mezi 15 a 17 hodinou pak obohatí přítomné pěvecké vystoupení Karlického sboru.

V 17 hodin se bude v ulici 5.Května v Dobřichovicích konat další zajímavá akce. Jedná se o 10. ročník „Setkání Chevrolete Corvette“, kde bude zaparkováno několik desítek těchto atraktivních sportovních vozů. Pořadatelé doporučuji zájemcům naplánovat prohlídku tak, aby nepřišli o tuto unikátní akci.

Přijměte tedy pozvání do Dobřichovic. V každém podniku dostanou lidé mapu, která jim ukáže celou trasu. Její délku si mohou přizpůsobit od cca 2 km až do celkových 16 km. Akce je vhodná pro i rodiny s dětmi. Návštěvníci mohou dorazit do Dobřichovic vlakem, který z Prahy jezdí v půlhodinových intervalech a cesta trvá necelou půlhodinu.

Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

13:04 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

Oswald Spengler, německý filosof dějin (25. května 1880, Blankenburg – 8. května 1936, München), do …