Jan Ziegler: Zakázat slušným lidem zbraně? To pomůže jedině násilníkům

21.06.2016 15:39

Je to velmi špatný návrh z Bruselu. Pod záminkou boje s teroristy se má lidem silně omezit přístup ke zbraním, které je mají chránit. To ovšem ty, kteří svým bližním škodí, nezastaví. Oni se totiž vyzbrojují nelegálně.

Jan Ziegler: Zakázat slušným lidem zbraně? To pomůže jedině násilníkům
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Nedávné teroristické útoky přiměly Evropskou komisi k činu. A tím má být její návrh na zpřísnění obchodu se zbraněmi. Má to však ne jeden, ale hned několik háčků. Předně by jej odnesli slušní lidé, kteří nechtějí nikomu ubližovat, ale bránit se před případnými násilníky. Hloupé je také to, že tento nápad dovedený do důsledků by mohl ohrozit sbírky starých zbraní v muzeích, na hradech, zámcích či u soukromých sběratelů. Je proto dobře, že čeští europoslanci mezi nimi Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) se proti němu postavili.

„Řešení v podobě zpřísnění prodeje legálních zbraní považuji za velmi nešťastný krok už z toho prostého důvodu, že teroristé si obvykle nepořizují zbraně legální cestou. Na místo toho by měla být daleko větší pozornost věnována zbraním získaným nelegálně. Ztížíme-li možnost legálního získání zbraní, utrpí tím nejvíce ti poctiví a bezúhonní. Teroristé by se měli před Evropou třást, nicméně se obávám, že za takové opatření se nám tak akorát vysmějí do očí a zbraně si budou pokoutnými způsoby obstarávat vesele dál,“ řekl už dříve pro Security magazín Tomáš Zdechovský.

Odpověď není vůbec složitá

To je řečeno naprosto přesně. Zločince tohle nezastaví. Ti si pistole, samopaly, granáty atd. vždycky někde seženou. A bomby si umí vyrobit i doma. Naopak slušní lidé budou ještě více ohroženi darebáky.

Stoupenci Evropské unie se diví tomu, proč ji tolik lidí proklíná. Odpověď není vůbec složitá. Pokud budou v Bruselu přicházet s takovými vypečenými nápady, jako je ten na odzbrojení před zlem, tak jeho odpůrců bude strmě přibývat. Jistá forma evropská spolupráce je potřebná, například volný pohyb zboží a lidí přispívá k ekonomickému růstu. Ale byrokratické nesmysly, jako je tento, jenom podněcují protibruselskou nenávist.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…