Jaromír Jágr: I hokejem se dá pomáhat snadno a účinně

06.05.2016 21:26

Aplikaci EPP – Pomáhej pohybem, která tento týden oslavila rok své existence, podpořil dalším videem nejslavnější český hokejista Jaromír Jágr. Čtyřiačtyřicetiletý útočník klubu Florida Panthers podporuje EPP už od jejího začátku.

Jaromír Jágr: I hokejem se dá pomáhat snadno a účinně
Foto: Facebook
Popisek: Jaromír Jágr

„Mě na EPPce nejvíc baví, že skrze ni se dá pomáhat velice jednoduchým a přitom účinným způsobem. Prostě dám na začátku tréninku „Zahájit“. No a pak už mi to automaticky měří vydanou energii, kterou to převádí na body,“ vysvětluje snadný způsob fungování aplikace Jágr.

Na dnes startující mistrovství světa v ledním hokeji v Moskvě a Petrohradu sice číslo 68 nejede, pomáhat může ale i při přípravě na další sezonu, kterou stráví opět v Sunrise na Floridě. „No a na konci tréninku dám „Chci podpořit“ a hned mi to nabídne několik dobročinných projektů, kterým můžu nasbírané projekty darovat. To mi přijde fakt dobrý. Jednoduchý, zábavný a hlavně prospěšný, “ říká pětinásobný vítěz prestižní Art Ross Trophy.

Lední hokej má přitom aplikace zapsaný přímo ve svém rodokmenu. Nadace ČEZ ji před rokem spustila současně s mistrovstvím světa, které se loni v květnu konalo v Praze a Ostravě. EPPku navíc podpořili i další slavní čeští hokejisté – Jágrův bývalý kolega z útoku ve Philadelphia Flyers Jakub Voráček a brankář Winnipeg Jets Ondřej Pavelec.

„Jsme rádi, že právě Jaromír Jágr se rozhodl spojit své jméno s EPPKou. Vážíme si podpory předních českých sportovců a hlavně všech lidí, kteří EPPku používají a pomáhají pohybem nejen sobě, ale i těm, kteří to skutečně potřebují,“ říká ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Během jednoho roku si aplikaci do mobilu stáhlo 157 tisíc obyvatel Česka, kteří jejím prostřednictvím podpořili 209 projektů, na něž Nadace ČEZ přispěla částkou 15 400 111 korun. Lidé používající aplikaci EPP zároveň věnovali sportu 1 012 695 hodin svého času, nasportovali 3 388 377 kilometrů a spálili 531 068 879 kilo kalorií, což se přepočteno rovná téměř 76 000 kg tělesného tuku. Jeden projekt pak v průměru ušetřil 2 541 000 kilo kalorií a lidé kvůli němu „zhubli“ 363 kilo. A to samozřejmě nejen bruslením, ale také chůzí, během, cyklistikou nebo třeba i tancem. Všechny podpořené projekty je možné najít na speciální microsite ZDE.

A čím větší výkon, tím víc bodů může na svůj oblíbený projekt sportovec dát. Třeba Jaromír Jágr vydá během svých tréninků až 4 kWh energie, což zhruba odpovídá čtyřem pracím cyklům moderní úsporné pračky nebo třiceti ujetým kilometrům v elektromobilu. Víc k tréninku Jaromíra Jágra z pohledu energetiky v následující infografice:

Jak aplikace funguje

Podpora vybraného projektu prostřednictvím aplikace je jednoduchá. Stačí si ji zdarma stáhnout do chytrého mobilního telefonu a pak s každým krokem chůze, uběhnutým metrem nebo odtančenou minutou uživatel sbírá body, které poté pošle některému z nabízených projektů. Pokud uživatelé svým pohybem nashromáždí za daný čas určitý počet bodů, Nadace ČEZ projekt podpoří. Aplikace dosud fungovala na operačních systémech Apple IOS a Android. U příležitosti jejích prvních narozenin ji pak Nadace ČEZ spustila i pro Windows Phone.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Soudci proti ministrovi

11:24 Zdeněk Jemelík: Soudci proti ministrovi

Když jsem si na České justici dne 3. května 2024 přečetl článek Petra Dimuna „Nebezpečné a destabili…