Jaroslav Fiala: Kdo týrá, se nezmění. Dvacáté století? Utopie, člověk zůstává hloupý

23.09.2015 21:41

Víra jako taková asi zakázat nejde. Jelikož každý z nás v něco věří a každý z nás boha volá, i když jsme ateisti. Jen přísloví, které káže: Víra umírá poslední... Například v hokeji věříme stále.

Jaroslav Fiala: Kdo týrá, se nezmění. Dvacáté století? Utopie, člověk zůstává hloupý
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Teplický park je i v podvečer plný arabských hostů.

Víra je krásná, jen je škoda, že se dá tak lehce zneužít.

Dvacáté století byl pojem a teď vidím, že je to utopie. Člověk je hloupý a většina hloupá zůstane.

Jen si vemte, kolik žen i dětí a i mužů na světě jsou týraní a věří, že ten, kdo je týrá, se změní... A já říkám - nezmění. Možná, kdybychom je týrali...


Mluví se tu o rasizmu, nevím, myslím si, že rasisti nejsme. i když někdy použijeme i tvrdší slangové názvy. An,o máme strach z vycházející situace, která nás ohrožuje.

Vidíme naši krajinu, kde jsme se narodili a hledíme do budoucna jako Bedřich Smetana, a najednou nevidíme tu zemi "kde voda hučí po skalinách a a bory šumí po lučinách", nýbrž vidíme zahalené ženy, které nemají práva a budou zahalené od hlavy až k patě, její manžel se na vás bude dívat provokativně vyzývavě.

Nemyslím si, že by si naše republika zasloužila islám a její protiklady. K naší kultuře a možná i vrozené nenávisti. Získaný během staletí.

Uvědomme si, že jsme byli totálně vyhnáni z Blízkého východu. Všechny naše platné demokratické zákony jsou vymazány a naše kultura a i její stopy jsou do základů ničeny. Nevím a nechápu ty lidi, kteří v dnešní novodobé situaci nemají žádný strach a nebo aspoň respekt k dané situaci. Hledáme někoho, kdo by dokázal najít způsob zastavit toto krupobití muslimských migračních přívalů.

Ano, stop rasizmu, ale uvědomme si už konečně, že my jsme ta utlačovaná menšina, která stále rychleji mizí ze světa a že jsme stále častěji vytlačováni z našeho území. Jak pomalu vymírají naše včely, tak mizí i náš svět.

Vybudovali jsme nejlepší sociální systém na světě. Evropo, prosím tě, nenech zničit naši identitu a nenič základní kameny svých chrámů. I když jsou staré tisíc let, neznamená, že by nemohli spadnout. A oni padají.

Copak nevidíte novodobý fašistický terorismus řízený proti nám a její invaze na území Evropy a i naší země? Ta jejich vlajka působí na nás velmi nebezpečně a vzbuzuje strach...

Podle koránu mají ženy zakázáno provdat se za nemuslima. Ale muži mohou...

Jestliže tu někdo mluví o multikulturalismu, tak neví, co tvrdí, protože to z jejich strany není možné, i kdyby chtěli... A jak ze zkušenosti víme, muslimové nemají svůj vlasní názor, nýbrž většina z nich v každé diskuzi cituje Korán k dané situaci. Samozřejmě i v této kultuře je mnoho lidí, kteří smýšlí jako my, ale pro ty by přeci neměla být překážka konvertovat na křesťana a nebo ateistu, který žije to své desatero. A akceptuje rovnoprávnost.


Je tu několik bodů, které jsou velmi důležité.

Proč Česká televize pokládá otázky, kterými zpochybňuje danou situaci?

Nevím, možná si myslí, že je to profesionální a že to zní neutrálně. Bohužel na mě to působí jako nějaká skrytá kampaň.

Proč média po celé Evropě publikují proazylantsky, když většina normálních lidí není s nimi za jedno?

Mám přátele v Evropě a oni si myslí to, co my. Jediné, co řeknou:  Co máme dělat? To nerozhodneme.

Jsou také rozmazlení systémem a nechtějí si tím lámat hlavu. Strach ale mají.

Proč se lidé v západních státech nevyjadřují a nemanifestují jako slovanské národy?

Asi tu není už taková národní hrdost a pospolnost jako u našich lidí.

Proč Maďaři jako jediní reagují tímto způsobem?

Nevím, ale jsem na ně hrdý. A jsem šťastný, že tam jsou, i když je skoro pozdě. Ale jak znám lidi, potřebují čísla, potřebují důkazy a čím jsou více extrémní, tím lépe se dají ovlivnit. Škoda.

Proč Řecko pouští všechny azylanty na pevninu?

Proč chtějí Američané sesadit Bašara Asada, když už sesadili několik diktátorů a způsobili tím jen chaos a násilí?

Tito azylanti mi připomínají mého bratra, když byl malý. Práskl s sebou o zem a pak řval a kopal. Naštěstí se ve stáří uklidnil a už se takto neprojevuje. Jak je možné, že tito lidé procházejí Evropou jako nůž máslem? Jak je možné, že se tito lidé nevracejí přímo do Turecka nebo Libye? Všichni přeci víme, že museli přijít od tamtud. Jiná cesta neexistuje.

Jak je možné, že tisíce lidí se tu pohybují bez dokumentů s upálenymi bříšky u prstů?

Je zajímavé, že když se rozhodnou řvát a křičet, všichni jim dodnes povolili. Byly tu sice náznaky násilí, ale nikdo je ještě opravdu nezastavil jako Maďaři. A teď to vidíme.

Od 11. zaří nám je mediálně vynucováno, jak jsou fundamentalisté strašní a starší nás tím. Vidíme řezání hlav, násilí, násilí a zase jen násilí. Jak můžeme mít pak s někým slitování.

Všichni také víme, že ti, co ty hlavy nemají, tak nemůžou utíkat a spíše pak utíkají ti, co ty hlavy mají. Nejsou tam náhodou ti, co ty hlavy řezali? Já bych řekl, že ano. Samozřejmě, že jich není většina, ale jak ze zkušenosti víme, nacisté také nebyli většina. A také si myslím, že až se implementují, tak zase řezat začnou.

Ano, jsem pro přijímání uprchlíků, ti ale musí býti pečlivě vybráni a můžou jich být i tisíce. Musejí ale projít různými psychlogickými testy. Poznat jejich názory na život v Evropě, jestliže u nás chtějí zůstat, musí se přímo přizpůsobit naší kultuře a netahat sem svoji minulost.


Na manifestaci v Dolním Dvořišti lidé manifestovali za uzavření hranic. Myslím si, že je to na místě, i když s Okamurou nesouhlasím. Ale nesouhlasím ani s politiky velkých stran, kteří tvrd,í že se na takovéhle manifestace nemá chodit, jelikož podporují lidi, kteří se chtějí vytáhnout a nebo zvýraznit. Proč tedy oni neorganizují tak důležité věci jako je ochrana našich příbytků?

Copak nechtějí mít voliče?

Byla tam také výzva "nechceme, aby naše děti chodily v burkách a vyznávay islám". Asi bych to doplnil o...:

Nechceme aby naše děti chodily v burkách a vyznávaliy islám, ale také nechceme aby JEJICH děti chodily na našem území v burkách nebo oni. A at´ si uznávají islám, ale né u nás. Prohlásil bych islám za sektu a zakázal její působení v Evropě. Mohli by si najít něco jako protestanti. Ale co by bylo důležité, museli by změnit jazyk v modlení. Aby tomu bylo rozumět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…