Jiří Baťa: Ten, který je k některým blíže než kdo jiný! Aneb co vy na to?

01.06.2014 21:03

Ne jednou jsem již psal názory a postřehy na Karla Schwarzenberga, ať už to bylo v době jeho ministrování v Černínském paláci za koaliční vlády Petra Nečase, nebo o něco dříve, v době zakládání TOP 09 či v době, kdy se prezentoval jako kandidát na prezidenta ČR v přímé volbě.

Jiří Baťa: Ten, který je k některým blíže než kdo jiný! Aneb co vy na to?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Také jsem něco napsal v době  po neslavném konci vlády a nových volbách, kdy se „z vůle volů“ stal opět poslancem ze tutéž partaj, co čert nechtěl (nebo chtěl?) opět v důležité funkci předsedy zahraničního výboru.

Že to, co jsem o K. Schwarzenbergovi napsal nebyly lichotky, nemusím snad ani zdůrazňovat. A to přesto, že jistá část občanů (v čele s umělci), politiky a voliči TOP 09 nebo STAN,  jeho osobnost vynáší do nebe, nemám ani dnes jediný důvod činit totéž. Naopak, už jen to, že Schwarzenberg strpí titulování „kníže“ je hrubé porušení Ústavy ČR, neboť je všeobecně známo, že užívání a oslovování tituly, které jsou  původu aristokratického, je zakázáno, resp. není dovoleno. Přesto tento „občan“ se švýcarským a českým občanstvím, člověk, který ruku v ruce s Václavem Havlem (za spolupráce vlivných lidí a advokátů) prorazili platnost Benešových dekretů a restituoval majetky, které byly v souladu s Benešovými dekrety zestátněny a neměly by být v rámci restitucí vůbec vráceny, tedy vydány.

Ale nehodlám zde reprodukovat vše, co je (či spíše není) o něm všeobecně známo. I to, co je už známo, však je dost málo na to, aby jistá část občanů svůj pohled a názor na K. Schwanzenberga změnila.  Z toho zřejmě také pramení  ona oblíbenost, zamilovanost, vstřícnost, glorifikace, řiťolezectví a bůh ví co ještě k jeho knížecímu majestátu. Fakt mi to hlava nebere, co od tohoto člověka ti věrolomní očekávají. Nenacházím jediný důvod pro pochopení jejich nemalé, veřejně prezentované  náklonnosti. Jediné vysvětlení nacházím v tom, že nemají dostatek informací k jeho osobě, rodu a historii, protože se k nim dosud nedostali, nebo je prostě tyto skutečnosti nezajímají a byť by byl třeba zločinec a vrah, tak  jenom proto, že  má titul, majetek, peníze a umí si udělat z lidí „prdel“, tak je pro ně pan „někdo“, ne-li Bůh!

Fotokoláž Karla Schwarzenberga od ATEO.CZ

Nedávno byl na portále CFP zveřejněn můj článek http://www.czechfreepress.cz/jiri-bata/podivuhodne-az-nebezpecne-kontakty-nasich-prednich-politiku.html,  ve kterém se zmiňuji  o dopise předsedovi Poslanecké sněmovny PČR s žádostí o odvolání Schwarzenberga z funkce předsedy zahraničního výboru, dále viz odkaz. V této souvislosti pak redakce k článku přidala zde připojenou  fotografii, o které je v tomto mém článku řeč. Dávám zde na odiv uvedenou fotografii, která se volně produkuje na stránkách internetu. Pan kníže Schwarzenberg se nikterak nepohoršuje či neohrazuje proti  šíření jeho fota s textem, který by pro politika a osobu jeho formátu neměl být žádnou ctí a měl by se cítit velmi, ale opravdu velmi dotčen. Nic takového se nestalo, neboť se tak necítí. Přesto, že text: „Dělám si z vás prdel víc, než si myslíte“ je úroveň hodna hospodského povaleče  VI. či ještě nižší cenové kategorie, alias člověka z galérky padlých lidiček, tj. spodiny. Tabulku s textem drží člověk, který nedávno kandidoval na prezidenta ČR! A je mu to fuk (nebo fuck?)!

Protože však, jak tvrdí jeho fandové a obdivovatelé, má smysl pro srandu, dovedu si představit, že by takovou ceduli i s textem držel kníže Schwarzenberg i coby prezident ČR. Co horší, on by ani  tu ceduli držet nemusel abychom věděli, co si o nás myslí. Je přece jedno, jestli si to myslí a veřejně prezentuje jako občan, alias politik, předseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny a ještě nedávný Zemanův soupeř v prezidentských volbách, nebo až případně, byl-li by zvolen, prezidentem. Každý normální, soudný, rozumný a slušný člověk musí s takovým člověk a názorem hluboce nesouhlasit, ne-li jím opovrhovat! To už nezmiňuji jeho osobní nedostatky, protože ty jsou lidské, nicméně při vědomí jich existence včetně stáří, by je měl  Schwarzenberg respektovat. Zřejmě nemůže, protože kromě upřených zraků oné části našich občanů-fanatiků a řiťolezců se k němu upínají i jiné zraky a mysle lidí, kteří v něm vidí svého člověka pro destrukci českého státu, člověka, který neslouží, jak se nám snaží namlouvat  vlasti a národu českému, ale svým partnerům z USA, Bilderbergu, Trilaterární komise, německému landsmanšaftu a podobným uskupením.

To také zřejmě budou ty „sladké vidiny“ Schwarzenbergových fandů, nezřídka umělců, kteří si snad myslí a věří, že se k tomu bohatství přes pana knížete také třeba dostanou! Bože, jak hluboko jste klesli vy všichni, kteří jste ochotni válet se v jeho lejnu, jen když vám předá užvatlaný pozdrav,  lživou, neobjektivní a provokativní  informaci, nedej bože upocenou ruku či „vytlemený“ úsměv. Je toho dost k tomu, aby se Karel Schwarzenberg dost rychle ráčil odebrat do svých lesů, hájů a ke svým statkům a jinému jmění. Protože při spravedlivém posuzování jeho činnosti od r. 1989 by se mohlo také stát, že by se svých luhů a hájů také nemusel dočkat! Podotýkám však, že „při spravedlivém“ posuzování, což je v našich zeměpisných šířkách něco z oblasti sci-fi, tedy víc než nepravděpodobné. Proto ta suverenita jeho osobnosti, proto si také s úsměvem na svých odulých rtech může z lidí a národa dělat prdel!

Nicméně věřím, že v rámci prospěchu celé společnosti by mu  upřímně a s radostí (a nemalou úlevou) velká část našich občanů ráda popřála ve zdraví užívat si svého knížecího důchodu. V našich lesích, hájích a české zemi takovou škodnou fakt, ale fakt nepotřebujeme. Čert nám Vás byl dlužen, čert si Vás  také vezmi, kníže!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…