Jiří Kobza: S migranty před branami a s Dienstbierem a Sobotkou v zádech se invazi neubráníme

17.07.2015 18:05

Už teď je jasné, že jako občané nemáme mnoho šancí jak zabránit invazi migrantů. Bohužel, naše vláda, složená z bruselských a amerických sluhů spolu, s parlamentem nastavili naše zákony takto.

Jiří Kobza: S migranty před branami a s Dienstbierem a Sobotkou v zádech se invazi neubráníme
Foto: Archiv JK
Popisek: Jiří Kobza

Nový zákon o referendu, tento krutý výsměch voličům, to jen potvrzuje. Jeho skutečné poselství je, že reálně nemáme šanci domoci se našeho práva, aby nás naše vláda ochránila před záplavou migrantů, kteří sem přicházejí s jediným cílem, urvat z našeho sociálního systému co nejvíc. To přeci nemůžeme připustit.

Takže, ať přemýšlím, jak přemýšlím, jako občané pro zachování naší země, našich tradic a našeho dědictví pro naše děti můžeme udělat jedno jediné: přesvědčit samotné migranty zákonnými a demokratickými nástroji, že oni sami tu nechtějí zůstat, že si přejí odejít. Konec konců, některé z možností občanských nástrojů aktivity již byly zveřejněny v lednu. Ti, co u nás chtějí žít a pracovat (nikoliv parazitovat), musí vědět, že to, aby je zdejší společnost přijala, si musí nejdříve zasloužit. Pokud někdo přichází jako host a chová se jako host, je vítán jako host. Člověk, placený cizí ambasádou, aby zde žil a promenoval se po ulicích v burnusu s manželkou v burce, určitě host není! Tím, že se budou chovat nadřazeně a hlásat a vyžadovat šaríju, si česká srdce ani toleranci rozhodně nezískají. Možná si jich pár lacino koupí, ale to jsou ta, co stejně nestojí za nic, i když zrovna teď mohou mít moc.

Jaké je řešení? Buďte zodpovědní voliči

Procestoval jsem mnoho zemí, nikde mi nic nedali zadarmo, tak opravdu nechápu, proč náš stát chce investovat miliardy do migrantů, posílá speciální letadla pro nemocné Ukrajince, kdyžnemůže a nechce tu samou službu poskytnout vlastním potřebným? Vždyť je to nefér, ne li přímo zlodějina, takto utrácet naše peníze, které mají sloužit především občanům ČR! Jako občané, kteří cítí zodpovědnost za budoucnost této země,nemůžeme stát stranou a mlčet. Toto se opravdu týká a výrazně to ovlivní život nás všech (bohužel k horšímu). Je cca dva roky do voleb. Jaké je řešení? Buďte zodpovědní voliči, pište hromadně našim vašim politikům, že pokud doopravdy nezačnou hájit zájmy našeho národa, tak s takovou by si měli začít hledat práci (protože např. CEVRO nebo jiné pohodlné odkladiště politiků je všechny nevezme). Připomínejte jim, že vděk českých voličů za svou činnost pocítí právě ve volbách, kdy jejich usilovnou práci pro migranty, kterou prováděli v parlamentním bufetu, čeští voliči odmění tím, že jim umožní jít na zasloužený odpočinek.

Ještě zbývá malinko času, ale pokud nepřitlačíme naše politiky k činnosti teď, oni ten čas, stejně jako dosud vždycky, promrhají v malichernostech a o národ se nepostarají.Jako občané v tom budeme sami!

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.