Jiří Košťák: Hanlivé nálepky dostávají jen ti nepohodlní

17.03.2016 12:29

Migrantská krize se stává čím dál větším problémem až hrozbou. A situace se mění. Přibývá zemí, které si uvědomují, že přílišná vstřícnost k migrantům může vskutku přispět k zničení Evropy a evropské civilizace. Nelze pomáhat tak, že sebe zničíme. A evropský kontinent nemůže uživit miliony uprchlíků, které se sem ženou ve vidině snadného života.

Jiří Košťák: Hanlivé nálepky dostávají jen ti nepohodlní
Foto: Archiv Jiřího Košťáka
Popisek: Jiří Košťák

Mezitím v Bruselu při běžné policejní kontrole a pátrání po džihádistech , dochází k přestřelkám, to samé zažívá znovu i Francie. Poslanci Stanislav Huml (ČSSD) a Alexandr Černý (KSČM)  v televizních Událostech (16.3.) to vyjádřili přesně... „válka Islamského státu se zřejmě už přesouvá do Evropy.“  Připomeňme, že například Miloslav Ransdorf ve svých článcích více  jak rok se ostře vyjadřoval proti migrantům a organizovanou migraci dokonce označil za první fázi džihádu a snahu o islamizaci Evrop y. Jak se zdá, poslední události  mu dávají s největší pravděpodobností za pravdu.

Policejní prezident v Rakousku v televizním vystoupení varuje ženy, aby nechodily, zejména po setmění, samy. Každý den zde totiž registrují až jedenáct případů sexuálního násilí a přepadení, jejichž pachateli jsou migranti. Samozřejmě, ne všichni migranti jsou násilníky, či skrytými vyslanci Islamského státu .  Ale k zamyšlení jsou slova politologa a ekonoma, žíjícího Německa  Petra Robejška v rozhovoru pro Halo noviny(15.3.) „ Jsou situace, třeba na potápějícím se gumovém člunu, kdy i bestiální vrah vypadá jako uštvaná a bezmocná lidská bytost...“

Není třeba na všechny migranty hledět jako na vetřelce a zlo, ale přece jen s určitou ostražitostí a nedůvěrou.  A ti, co do Evropy utíkají, zcela zjevně nepatří k nejchudším  „proletářům“ , ti skutečně chudí a bezmocní, zůstávají třeba v Sýrii či dalších zemích.  A především právě těm je třeba pomáhat.  A mezitím mainstreamová pravicová média  neustále vymývají mozky s migrantskou propagandou a oslavováním vítaní běženců.

A ti, kteří si dovolí mít jiný názor na migrantskou krizi než sluníčkáři - havlisté a antizemanovci  (jde o stále jednu partu) dostávají hanlivou nálepku xenofobů, nebo, že jsou „nahnědlí až hnědí“ , či dokonce jsou rovnou označeni za fašisty !? Přitom je zcela očividné, že více „hnědé„ , nebo až „hezky po vzoru gard  Benita Mussoliniho „černé barvy“, až fašizoidních prvků lze úspěšně najít  spíše na straně sluníčkářů- havlistů.  Ano, pravdu má spisovatel  Lubomír Man, který nedávno  napsal:“ Fašisté křičí: Pozor fašisté!“  Dá se také říct- Zloděj kříči, chyťte zloděje.  

Inu, migrantská krize je velkým problémem, který svou nebezpečností vzrůstá takřka každým dnem. Je  třeba brát vážně v úvahu  i upozornění německých zpravodajských služeb podle nichž až 80% mladých mužů od 15 do 35 let mezi migranty bojovalo v řadách Islamského státu, nebo s tím má zkušenosti.

A  ti, kteří by snad chtěli rozšířit řady „vítačů“, by si měli uvědomit,  že sluníčkáři- havlovci - antizemanovci jsou zároven ortodoxními nenávistnými  vůči všemu levicovému. A bylo by asi absurdní až paranoidně legrační  mít stejné názory a kráčet a objímaje se v jednom šiku s takovými promigrantskými  esy jako s Karlem Schwarzenbergem, Tomášem Halíkem či Jaromírem Štětinou.  Vzdělaní  a hlavně slušní  lidé,  bez rozdílu politického vyznání, byť  mají vstřícný postoj k migrantům, v jedné partě s takovými divnými personami zkrátka být nemohou. Tedy, pokud mají charakter, svědomí, důstoujnost , slušnost  a nepatří k politickým chameleonům...  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.