Jiří Košťák: Vše dočasu, jen pánbůh na věky...

24.06.2013 14:11

A je to už téměř jisté! Je to tady ! Nečasova vláda už to má definitivně spočítané, umíráček ji zvoní zcela naplno. přímo huláká. Končí, a nic ji už nezachrání. Ostudu mezinárodní úrovně, kterou vlastně otevřela šéfka Nečasova kabinetu a údajně jeho náruživá milenka Nagyová, vrcholí ještě větší ostudou.

Jiří Košťák: Vše dočasu, jen pánbůh na věky...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání vlády

Prezident Zeman by si přál novou vládu odborníků,  ale zdá se,  že reálnějším řešením budou zřejmě předčasné volby.  A tak zoufalý pokus ODS zachránit koalici a tudíž  vládu  prý na „současném půdorysu“(zase jde jen o teplá místečka a o prachy a využívat je co nejdéle)   „počestnou dámou „  nemá naději na úspěch.

Pozorně celou aféru Nagygate sleduji a vskutku se dobře  bavím,  a několikrát denně doslova padám smíchy.  Je to fakt legrační. To když před rokem zatkli Davida Ratha, všechna pravicová média a pravicoví politici během pěti minut měli jasno, že bývalý středočeský hejtman spáchal trestní čin a byl zatčen právem.  A to snad šlo jen o „několik  hloupých  „ desítek milionů. Kdežto nyní, když za mřížemi jsou tři bývali poslanci ODS  včetně bývalého ministra a  vrchní ředitelky kanceláře premiéra,a bývalý šéf vojenské rozvědky,  hned se křičí o spiknutí, justiční a policejní zvůli a neadekvátnosti zásahu.  Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Miroslava Němcová hystericky volala z obrazovky  ,že „ policejním zásahem proti vládním činitelům a špičkám ODS,  skončila u nás demokracie?!“   Hodně  komický  názor ! Jakoby demokracie platila jen pro někoho,  a opatrně rozlišovala „barvy dresu“,  jiní, ti správná by zase  byli nedotknutelní ! Jenže ouha,  znovu se potvrzuje pravdivost biblické moudrosti,  že „.... Vše dočasu,  jen pánbůh navěky“!  A nikomu nerostou stromy do nebe.

Totalitní  blbostí se už zase blýskl  ministr financí Kalusek, (třeba měl kvůli stresu zase jako vždy trochu upito? ) který v bránění tří korupčních poslanců ODS to opravdu přehnal.  Řekl něco v tom smyslu, že není žádná souvislost mezi tím , jak se vzdali mandátu,  a jak přijali trafiky - tedy výnosná státní místa na něž většinou nemají žádnou kvalifikaci !  To prý není korupce.!? “Oni jen  chtěli pracovat a ne,  se hlásit na úřadu práce,“ uvedl Kalousek.  Právní konstrukci nejvyššího státního zástupce označil zase  jako třídní nenávist..?!   Kalouásku, Kalouýsku, čeho je moc, toho je fakt  příliš !

V politické besedě Partie na TV Prima Kalouskova slova  razantně odmítl bývalý elitní policista a nyní advokát Transparency  International  Václav Láska.  Bez servítků, natvrdo řekl, něco v tom  smyslu, že ministr Kalousek lže jako nějaký zločinec .  „Nespoléhá se na nějaké  právní výklady a  rovnou lže a tudíž se chová jako zkušený zločinec“,uvedl  advokát. A vlastně neřekl nic nového,stejné hodnocení ministra financí a „polepšeného bývalého lidovce a napraveného křesťana“  vidí většina národa už dávno!

Uvidíme, co přinese vývoj v nejbližších dnech.  A skoro bych se vsadil, že sebelepší arogantní a agresivní Kalouskova rétorika pravicovou vládu už od její smrti nezachrání.  A dokonce se hovoří, že za mřížemi  může skončit  i  premiér. A možná, nemusí být sám. Konečně šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu plk. Robert Šlachta v v televizních otázkách Václava Moravce připustil, že se zatýkáním ještě zdaleka není konec....

Ona opravdu platí, a je to dobře,  zmiňovaná  moudrost knihy knih, tedy  bible:  „Vše dočasu, jen pánbůh navěky !  „ A“ čas,  nečas,“  vše je najednou jinak.  Protože na každého jednou dojde a nadutá vzpupnost a arogance se nakonec většinou přece jen po zásluze dočkají trestu... 

Jiří KOŠŤÁK 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.