Jiří Paroubek: Bakalova televize útočí na Zemana

23.10.2019 7:33

Mamuti v porcelánu z pražské radnice, primátor Hřib a spol., rozšlapali partnerskou smlouvu mezi Prahou a Pekingem úplně zbytečně.

Jiří Paroubek: Bakalova televize útočí na Zemana
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Primátor Prahy zcela nepochopitelně trval na vynětí jednoho jediného ustanovení z partnerské smlouvy, které je pouhopouhým konstatováním základního výchozího principu zahraniční politiky ČR a EU a sice toho, že se ve vzájemných vztazích vychází ze zásady jediné Číny. Tedy žádný Tibet, žádný Tchajwan...

Bakalova DVTV si pozvala na podporu Hřiba a spol. známého sinožrouta, bývalého zcela tendenčního zpravodaje ČT v Pekingu Tomáše Etzlera, který se pustil do prezidenta republiky. Ten, aby zahladil nepříjemný odér tohoto protičínského gesta pražských radních, napsal do Číny dopis, ve kterém uvádí věc na pravou míru. Vyjadřuje nesouhlas s dopisem pražských radních a konstatuje, že ČR nadále vychází ve svém vztahu k Číně z principu jediné Číny. Tím celou záležitost pochybného protičínského gesta pražských radních uzavřel a je to jen dobře.

Samozřejmě, že pokud by Číňané shledali, že se jedná o změnu přístupu české politické reprezentace k Číně, mohli by dospět k závěru, že například není potřeba, aby do Prahy směřovalo z Číny tolik leteckých linek, jako je tomu v současnosti (tři). Když se o tyto linky ucházejí jiná středoevropská města. Například Budapešť, ale i některá německá města. Do ČR v tomto roce, a to zejména do Prahy, přicestuje kolem 700 tisíc Číňanů. Čínští turisté podle statistik Czech Tourismu patří k nejlépe utrácejících turistům, kteří k nám jezdí a to nejen v hotelích a restauracích, ale také v obchodě a ve službách. Je dobře, že v pátek v minulém týdnu na celou věc upozornila také ministryně pro místní rozvoj Dostálová.

Lidem jako je Etzler prostě chybí soudnost. Zeman "to" vyřešil dobře...

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…