Jiří Vyvadil: Blb nebo Koniáš? Spíše ten blb

27.12.2016 11:48

Na Miloši Zemanovi je sympatické, že nepodlézá politickým stranám, i když by to mohlo být pro něho z hlediska budoucí prezidentské volby užitečné.

Jiří Vyvadil: Blb nebo Koniáš? Spíše ten blb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Jedním z nejvýraznějších bývalých podporovatelů kandidatury Miloše Zemana coby kandidáta ČSSD pro prezidentské volby byl a patrně již není ministr vnitra a 1. místopředseda ČSSD Milan Chovanec. Přesto Miloš Zeman šetrností sobě vlastní jej pro jeho aktivity ve vytvoření cenzurně – ideologického oddělení státu, které má napravovat ruskou propagandu jednou nepřímo nazval blbem a podruhé Koniášem i s rizikem, že odpadl poslední významný stranický funkcionář ČSSD, který by za něj bojoval s cílem prosadit jeho stranickou kandidaturu pro prezidentskou volbu.

Jenže ono to s Chovancem skutečně jinak nejde.

V době, kdy nově zvolený americký prezident Donald Trump jako na běžícím pásu šíří proputinovské pojetí světa, ten kdo hodlá odhalovat  lži a bludy Putinovy administrativy není ani tak Koniášem, ale totálním trotlem a blbem.

Koniáš byl nebezpečný : Hlásal jedinou pravdu, ale kdo ji neuznával dostával se na mučidla svaté církve římské, případně byl sťat na Staroměstském náměstí…

Dnešní ideolog a cenzor, který bude napadat ruské vidění světa, které naopak sdílí hlava naopak Západního světa a spolu s ní i stále rostoucí počet západních politiků a rostoucí počet obyvatel Evropy i světa, je pomatenec, který by se dobrovolně měl hlásit na psychiatrii.

Ale nejen to. Je komický tento stát, který bojuje proti porušování lidských práv v Číně restrikcí internetu, ale chce zavádět totéž.

Je komický i tím, že Češi jsou národem nevěřícných Tomášů. Už teď patří k největším kritikům Evropské unie, odpůrcům existence Evropského parlamentu a Evropské komise a politiky Bruselu a Berlína vůbec.

Když jim začne Chovanec a jeho mitrofanističtí aktivisté říkat pravý opak, Chovanec a jeho strana se jen více zesměšní.

Příští rok se blíží volby, a o popularitě hnutí a stran budou rozhodovat ani ne tak témata minimální mzdy, ale témata zahraničních postojů: k Rusku, k Trumpovi, k Bruselu a spol.

Ministerstvo propagandy, které v rozporu s převažujícími pocity občanů bude černou obracet v bílou zaslouženě přispěje k pádu své strany…

Takže blb.   

Jiří Vyvadil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.