Jiří Vyvadil: Budu se domáhat veřejného lynčování Černochové

14.08.2018 19:17

Klaus mladší je myslící frajer, Černochová jen k... se zeleným mozkem...

Jiří Vyvadil: Budu se domáhat veřejného lynčování Černochové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Fakt mě nebaví, když o někomu musím veřejně prohlásit, že je blbec, pako či kráva. Ovšem míra tuposti mnohých politiků, politicky angažovaných umělců, mainstreamových politologů, komentátorů tak narůstá, že člověk ze sebezáchovy, aby si udržel duševní zdraví, si vypomáhá expresivními výrazy. Dnes moji pozornost upoutala má oblíbenkyně, předsedkyně branného výboru za ODS Jana Černochová.

Ale popořadě… Václav Klaus jr. dokázal, že je synem svého myslícího otce. Ačkoliv s oběma bych určitě nesouhlasil při hodnocení některých ekonomických a sociálních jevů, oba patří k té nepatrné menšině českých politiků, kteří se umějí postavit proti mainstreamovému tupému proudu a říkat něco odlišného, něco, co se s vysokou pravděpodobností dříve či později ukáže pravdou.

Starý Klaus (promiňte pane prezidente – to víte, je to zkratka, ale jinak se skvěle držíte) vyrazil svého času jako předseda Poslanecké sněmovny amerického velvyslance, když Američané zahájili vylhanou válku v Iráku, tentýž Klaus si už jako prezident ihned pozval srbského velvyslance, když Topolánkova vláda mimo program a proti usnesení Poslanecké sněmovny na návrh Karla Schwarzenberga uznala nezávislost Kosova, vedeného organizovanými zločinci typu Taciho. Slovensko tak nikdy neučinilo.

Poté co byli zabiti tři čeští vojáci v Afghánistánu, vystoupil v podstatě šílený náčelník generálního štábu Opat s nepředstavitelným projevem, kdy vyhrožoval Afgháncům „spravedlivou“ odvetou za to, že pro ostatní naprosto logicky ve válce, která tam přes 40 let bouří, se brání vetřelcům a okupantům, ke kterým podle jejich pohledu patříme, a že za svou ozbrojenou akci budou ztrestáni. I rozproudila se diskuze.

A do této diskuze umírněnými slovy vstoupil též Václav Klaus mladší, který až s noblesou (částečně pro něj překvapivou) pravil to, co je mnohému blízké (a já to vyjádřil ostřeji), že totiž mnozí z nás se nevidí ohroženi tím, co se děje v Afghánistánu, a že účast na konfliktu nikterak neposílí naši bezpečnost, protože vojáky bychom měli chtít mít tady, když je jich oproti časům Gustáva Husáka jen trapná 1/10.

To ovšem neměl psát. Rozhořčil svoji stranickou kolegyni, šéfku sněmovního branného výboru a expertku ODS pro otázky obrany Janu Černochovou, která názory svého kolegy srovnala s názory komunistů či SPD a odmítla, že by šlo o názory ODS.

A co vlastně Václav Klaus jr. řekl?

V textu, pojmenovaném Za co umírají čeští vojáci v Afghánistánu, se Václav Klaus mladší zamýšlel nad vojenskou misí NATO v Afghánistánu a kladl si otázku, zdali se takové mise skutečně účastnit chceme. „Smyslem armády je především chránit vlastní zemi, její svrchovanost. Tohoto cíle by armáda měla být schopná. Naše není. Tato priorita by se měla změnit, protože svět není bezpečné místo a vždycky vám přátelé (i spojenci) nejvíc pomohou, když jste sám dostatečně silný a životaschopný,“ napsal Václav Klaus ml. v Právu. Na konci si pak klade otázku. „Fakt to chceme? Proč?" ... „Skoro největší armádu NATO má Turecko – a žádné vojáky v Afghánistánu nemá. Řada jiných zemí také ne. My tam vojáky mít chceme, není to naše povinnost,“ píše Václav Klaus ml.

Jana Černochová uvedla. „Od komunistů až po příznivce SPD to čekám, od spolustraníka nikoli. Václav Klaus ml. publikoval v Právu článek o operaci v Afghánistánu a o našich vojácích. Je plný faktických chyb a účelových nepřesností, které evokují, že je vše špatně a operace v Afghánistánu i smrt našich vojáků jsou zcela zbytečné,“ napsala v prohlášení Jana Černochová.

Nuže tato žena vůbec nechápe, že zatím nikdo z okupantů v posledních 250 letech v Afghánistánu nezvítězil. Že tam mohou být cizí vojska dalších třicet, padesát let, ale stejně nakonec Tálibán či jiná islamistická odnož, milá afghánskému národu, zvítězí a Západ prostě tak jako všichni vetřelci předtím stáhne ocas…

Ta ženská snad ani nečte a nevnímá. Jinak by musela zaregistrovat, že v jistém smyslu ten útok na naše tři vojáky, které Tálibán jistě pokládá za Američany, byl jakýsi symbolický článek promyšleného pokeru. Tálibán dohaduje jakési příměří s vládou i Američany, následně zaútočí na část strážní služby, o které jistě neví, že jsou to nějací Čechové. Následuje dost brutální, a navíc úspěšný útok do afghánského města Ghazní. Ulice jsou dle svědků plné mrtvol a vláda je bezradná. Mimochodem. Město má strategickou polohu - leží jihozápadně od Kábulu, který spojuje s jižní částí země. Zraněno nebo zabito bylo během bojů kolem stovky vojáků. Tálibán odřízl telekomunikaci a dodávky elektřiny i vody. Řada obchodů, domů a vládních budov byla zničena.

A prakticky vzápětí Tálibán obsadil obsadil velkou část vojenské základny Čanajíha v severoafghánské provincii Farjáb, kde se zmocnil mocnil tanků a munice.

No, přátelé, a pojďme dál. USA určitě nejsou rozhodující silou v regionu, ale hlavně, paní poslankyně Černochová, Trump prostě ani nechce, nebaví ho to. Nejenže opakovaně prohlásil, že je třeba z Afghánistánu odejít, ale činí naprosto dramatické kroky, o kterých ví, že vakuum vyplní Rusové.

Nechme na chvíli Afghánistán Afghánistánem, silnou regionální velmocí je a bude Pákistán… Onen Pákistán, který vždy k Tálibánu měl velmi blízko a zjevně nový premiér k němu nebude mít dál.

Jak známo, USA nedávno zastavily veškerou vojenskou pomoc pro Pákistán.

Důstojníci pákistánské armády budou proto cvičeni v Rusku. Tuto dohodu s pákistánskou stranou podepsal během své návštěvy náměstek ruského ministra obrany Alexandr Fomin. Každý chápe, že tak se rodí přátelství a kamarádství, a protože armáda je tradičně (a nejen v Pákistánu) nejsilnější strukturou, která brání chaosu či násilí, tak typickému pro mnohé muslimské země, a protože nově zvolený premiér Imran Chán, vtipně nazývaný taliban-Chán kvůli své shovívavosti k džihádistům, je, zdá se, o vývoji rozhodnuto.

A když kdysi u nás oslavovaný „proamerický“ afghánský prezident Kárzai, sedě po boku Putina, prohlašuje na Valdajském fóru, že bez Ruska prostě mír v Afghánistánu nebude, čeká ortodoxně proamerickou a pronaťáckou Černochovou výživný stres.

Asi to nastane, protože v této oblasti nikdo jiný pořádek udělat neumí.

Ale pokud se Putin rozhodne nechat Trumpa a jeho satelity vykrvácet, pak ať se ta baba těší.

Někdo teď řekne: A kámo, o co go?

Takže goes o to, že ve všech denících, týdenících, televizi či rozhlase se dnes a denně odvíjí příběh o selhání politiků v roce 1968, a zejména zrádců Bilaka, Indry, ti další mi vypadli s ohledem na zvací dopis Sovětů v roce 1968, tedy v oblasti zahraničního směřování. Měli být souzeni, nevyšlo to. Budiž.

Ovšem stejně tak, ale bez kritiky a už vůbec bez trestu, vycházejí naši politici za zločiny ohledně zahraničních vojenských akcí po roce 1989 (tu možná jen morálního, ale někdy i ústavního) v oblasti zahraniční politiky.

Václav Havel, budiž mu přese všechno zem lehká, pokládal slovo přicházející se Západu jako slovo naprosto nenapadnutelné a boží. Přivítal odporný útok NATO na Srbsko eufemickým výrazem o humanitárním bombardování, v posledních dnech svého úřadu coby prezidenta bez souhlasu vlády či Parlamentu připojil podpis k petici Koalice ochotných, která byla politickým základem útoku na Irák, vedeného USA a Velkou Británií, který přivodil milióny mrtvých, milióny uprchlíků a vznik islamistického hnutí: Islámský stát – Daeš.

Samozřejmě že šlo i podle tehdejšího znění ústavy o zločin velezrady. Ale dopustil se jej přece humanista Havel… Takže nic.

Ale přejdu k jinému příkladu a tady už slitování nemám, protože onen člověk žije. Již jsem napsal, že Václav Klaus coby předseda Poslanecké Sněmovny vyrazil dveře s americkým velvyslancem, když mu podával informaci o – údajné jednoznačnosti existence zbraní hromadného ničení v Hussajnově Iráku. Nevěřil, protože měl kritický rozum.

Cyril Svoboda, tehdy ministr zahraničních věcí, jednoznačně onu agresi proti Iráku podporoval. Byla to lež za lží. I Britové následně Tonyho Blaira odstavili. Ale my lháře a zločince Cyrila Svobodu necháváme znovu a znovu v České televizi mluvit a radit nám, jak znovu páchat mezinárodní zločiny…

Žijeme v době, kdy prezident Spojených států amerických už od volební kampaně prohlašuje, že by se rád z Afghánistánu odpoutal.

A do toho plácá zelená Černochová, že tam musíme být, protože je to závazek.

Takže Trump se chce stáhnout, ale zelená ódésácká Černochová tam chce zůstat do posledního žijícího muže?

Diví se někdo, že ji nazývám krávou se zeleným mozkem?

Tím více je třeba ocenit Václava Klause jr., který nevidí důvod, proč naši vojáci v Afghánistánu musí být.

A slibuji, že se budu domáhat veřejného lynčování Černochové a dalších, až naši vojáci budou v dalších desítkách mezi padlými.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.