Jiří Vyvadil: Česko pořebuje brutální změnu zahraniční orientace

21.11.2014 20:31

Psát další článěk na podporu Miloše Zemana, když už jsem jich napsal nejméně tři už ponechávám jiným. To co jsem řekl, platí, ba platí mnohem více ještě dnes, kdy se na Zemana snáší útoky ze všech stran. Je třeba ale pokročit a vytvořit politické základy proto, aby prostor, který Zeman odvážně otevřel, se naplnil.

Jiří Vyvadil: Česko pořebuje brutální změnu zahraniční orientace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Západní svět se chvěje v základech. Jen naše média a naši politici to nevidí. Tzv. západní hodnoty jsou pláštíkem pro lež, podraz, vraždy a zahajování agresivních válek.  Žijeme ve virtuální realitě, politici Západu, uplacená média stále plodí jedny a jedny téze o agresi Ruska a vytváří představu, jak jsme významní.

Připomíná mi to situaci – možná v malém –a vlastně ne v malém....Připomíná mi to obrovskou tragédii mé země, ale i světa, kdy v roce 1938 se  lord Runciman zvláštní vyslanec ministerského předsedy Chamberlaina   vrátil z Československa, nepochybně z nejdemokratičtější země střední Evropy,  a po té co se setkal s prezidentem Benešem, který přislíbil na tu dobu až neskutečně otevřenou autonomii pro sudetské Němce, a i s vůdci těchto sudetským Němců Henleinem a K.H.Frankem, začal šířit tézi o agresivnosti Beneše a Čechoslováků a utlačování sudetských Němců. Média byla nadšená a ještě nadšenější byla, když se Chamberlain vrátil z Mnichova, mával dohodou a slatně volal, že zachránil světový mír. 

Opovrhuji médii a nezakrývám to.

I ony mohou svou povrchností za II.světovou válku.

Československo evidentně nic nezavinilo, bylo příkladem tolerance. Stovky antifašistů a humanistů u nás našly  v letech 1933-1938 svůj azyl.

Ale britská média z nás udělala agresora a ze sudetských Němců oběti.

A prezident Beneš věděl, že médii vytvořené veřejné mínění jak v Británii, tak i ve Francii jde ostře proti nám a souhlasí s Hitlerem.

Dnes je Rusko ve stejné situaci. Všemi je označováno jako totální agresor, ačkoliv od první minuty majdanu bylo jasné, že puč namířený proti Janukovičovi je zároveň Západem řízená geopolitická akce na ponížení Ruska, jeho vytlačení na Východ, a zřízení možná největší americké námořní základny v Sevastopolu.

Čas bohudík letí a obrovskou sílu mají sociální sítě.

To co možná mnohým vypadalo průzračně před rokem, dnes již tomu není, a nebo ne úplně.

Lidé přemýšlejí : V USA napráskali v nedávných volbách do Kongresu  Obamovi, takže se stal kůlem v plotu a nejenom sofistikovaný  časopis Forbes jej z obrovskou převahou označil za nejmocnějšího muže planety, ale i v průběžném hodnocení čtenářů časopisu Time je Putin na 2. místě se 7,2 % podporovatelů a  až úplně v zadu 25 zaním jakýsi Barack Hussein Obama s 1,5%. No Obama to je pěkná ostuda...

Naše média a média celého západního světa opakovala, že rozhodující velmoci ostře kritizovali na G 20 Putina. Nuže díval jsem se. Odsoudila jej Čína,Brazílie,Indie či Jihoafrická republika, tedy země, které spolu s Ruskem  vytváří 80 % světového produktu?  Ale kdež : Odsoudil jej náš známý Obama, který ve své zemi fakt už nic neznamená, odsoudil jej Cameron, který jak to tak vypadá prohraje volby za pár měsíců a já se na to upřímně těším, odsoudila jej Merkelová, které úspěšně dýchá na záda Alternativa pro Německo, a která hysterčí z toho, že rusko se odmítá podrobit novodobé Velkoněmecké říši. Země, které představují 80 % světového produktu jej rozhodně nekritizovaly.

I naše politika má své havlisty : Sobotku, Schwarzenberga, Zaorálka, Kalouska, Fialu, Hamáčka, Bělobrádka, Kocába a všechny ty  herce, zpěváky, rektory  a děkany a samozřejmě prakticky všechny novináře oficiálních médií od Práva po Lidové noviny, od České televize po Český rozhlas...

Vyhrožují, nadávají, řinčí zbraněmi...

A přitom od počátku - a opakuji to neustále již 8 měsíců - platí až primitivní pravidlo : Bez majdanu, který vedl ke státnímu převratu, by nebyla dnes Ukrajina ekonomicky doslova rozvrácena, Krym by zůstal ve zvlášním statutu součástí Ukrajiny, nevzniklo by Novorosijsko, Západ by se nevrátil k další fázi recese a EU by možná přežila ještě jedno volební období.

Majdan nastartoval procesy nebývalé destrukce, které zachvátí všechny ty, kdož se na něm podíleli, či jej podporovali. Majdan je prostě rakovina, která už začíná metastázovat,.

Ano, může být i válka.

Jak říká geniální bývalý kancléř SRN Helmut Schmidt (SPD), náměsíční tak jako před 1.světovou válkou činí nezadržitelně kroky, které mohou mít už jen jediné vyústění... válku A je chvályhodné, že naprosto stejný pohled zaujal ve své poslední knížce předchůdce Merkelové Helmut Kohl (CDU-CSU), či největší ministr zahraničních věcí SRN H.D.Genscher(FDP). Stejně tak hovoří bývalý lidovecký kancléř Rakouska Schüssel, či francouzský předseda vlády de Villepen. No a v USA jich hovoří podobnou řeší vícero, zejména nejznámnější ministr zahraničních věcí Kissinger (mimochodem republikán)
Evropy i USA se zmocnili nebezpeční ignoranti.

A podobní ignoranti zásadním způsobem určují i naši zahraniční politiku.

Sobotka, Schwarzenberg, Zaorálek, Stropnický, Bělobrádek a spol.

Jejich úsilí se bohudík tříští o prezidenta Zemana, který si prostě vede svou a už dnes se mu podařilo vymanit Českou republiku z tupého stáda poslušných.

Myslím si, že  mu nic nemohlo dodat takovou podporu, jako že jej kritizuje Mc Cain, který svému milovanému příteli Saakashvillimu doporučil zahájit gruzínskou válku, která skončila, tak jak musela, kolapsem Gruzie. Dnes je na Saakashvilliho vyfán zatykač, v zemi konfiskován veškerý majetek a uchýlil se – kam jinam do USA. Tentýž Mc Cain podněcoval i majdanisty a opět to dopadlo, tak jak muselo: Ukrajina je v takové krizi, že se z ní možná 20 let nedostane.

Šikovný pán.

A když Porošenkovo ministerstvo zahraničních věcí si předvolalo velvyslance členské země EU a NATO, aby mu vynadalo za výroky hlavy státu, tak reakce premiéra i ministra zahraničních věcí měla být jediná : Co si to dovolujete.

Nebyla, neopak protesty uvítali.

A předtím 3 dny Sobotka sbíral drobty ze stolu amerických dobrodějů.

Stydím se za tohoto premiéra i ministra zahraničních věcí. Jsou to onuce.

Plní jen přikázané pokyny Washingtonu.

Tak a co dál ?

Tento týden jsem definitivně nezaplacením stranických známek opustil ČSSD, ačkoliv předseda její místní organizace v Rokycanech František Brožík je mým mnoholetým přítelem

Být v ČSSD znamená zrazovat strategické zájmy této země.

Na rozdíl od Schwarzenberga, který v posledních 10 letech kandidoval za 4 politických stran  : ODA, US, Zelení, TOP 09, jsem v posledních 20 letech vždy kandidoval a vždy volil ČSSD.

Vím, že zakládání nových politických subjektů, pokud není člověk miliardářem jako Babiš, se jeví jako blbost.

Ovšem co dělat, když jsou názory tak vyhrocené a žádná z existujících politických formací nenabízí řešení...?

Změněná doba vyžaduje vznik nobého pružné politické hnutí, které přijde s brutálně otevřenou a férovější zahraniční orientací země .

Jakmile seženeme 1000 podpisů vznikne po vzoru západních hnutí Alternativa pro Česko.

To první a zcela zásadní se bude týkat zharnaničnéí orientace státu.

Česká republika vždy doplatila na to, když se vazalsky přimkla k jedinému  mocensko politickému centru.

V letech 1938 – 1945  doplatila na prakticky bezvýhradnou spolupráci se Západem.

V letech 1948 – 1989  doplatila na prakticky bezvýhradnou podřízennost Sovětskému svazu.

Po vzoru velkého francouzského prezidenta de Gaulla, který rovněž zčásti vystoupil z NATO budeme prosazovat:

Rovnovážnou a rovnocennou spolupráci s zeměmi tvořícími dnes klíčové body světové politiky : Rusko – USA - Čína – Německo

Evropská unie selhala : žádáme odstranění všech zbytných útvarů jako je Evropská komise, Evropský parlament, a omezení vše zatěžujících aktivit (dnes ti idoití zase vymysleli cosi s igelitovými pytlíky). Zachováme to užitečné: celní unii  a jednotné bezpečnostní území a volný pohyb osob  s  výhradou, že každá se zemí bude oprávněna si vlastní omezení (islámští radikálové kupř.)

NATO se z obranné organizace před rokem 1989, kdy nevedlo jedinou válku, přeměnilo v čistě útočný pakt navíc orientovaný na vojenské agresivní výpady v rozporu s mezinárodní zásadou nevměšování. Tato agresivní úloha musí být okamžitě ukončena a NATO přebudováno na organizaci vojenské spolupráce zahrnující jak Evropu, tak i Rusko a potom i s pánem bohem i třebas Gruzii, ale jen následně.

Vím, že už v této fázi někdo říká : Už to bouchlo, Vyvadil se totálně zbláznil.

Tato připomínka by platila za nezměněného stavu politické scény v Evropě.

Ovšem do roka, do dvou, v klíčových zemích Evropy nebude žádný Cameron, žádná Merkelová, žádný Hollande a Juncker za své podvody bude doufám bručet. A Generální tajemník NATO, který sám nedisponuje naprosto ničím je mi fakt ukradený.

A v našich malých českých podmínkách – jak doufám – žádný Sobotka a spol.

Takže vítám vás do nového světa...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…