Jiří Vyvadil: Dárek od Zemana, nejslabší ministr místopředsedou ČSSD…

02.03.2019 18:24

ČSSD už dávno sama o sobě není pro mě tématem a s výjimkou šíleného Petříčka ji nekomentuji. Vzdor této konstataci, Česko musí mít zájem na tom, aby jak ČSSD, tak i KSČM se přiměřeně držely, protože spolu s ANO a pod jeho vedením tvoří zcela nepochybně nejlepší možnou vládní variantu v zemi.

Jiří Vyvadil: Dárek od Zemana, nejslabší ministr místopředsedou ČSSD…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

I trvalé výsledky všech průzkumů ukazují, že ODS či Piráti sice posilují, ale zpravidla žádná z obou stran nemá ani polovinu hlasů ANO. Spokojím se jen  s dvěma poznámkami.
Nejlepší a nejrozumnější projev neměl nikdo z přítomných funkcionářů ČSSD, ale prezident Miloš Zeman. Kdyby se ho ČSSD držela, udělala by dobře.

Motto : Neorganizujte Prague Pride, soustřeďte se na pracující, by si klidně mohli vytesat jako hlavní programový cíl do konce tohoto volebního období.

A tuto tézi prezident i rozvedl: Strana by se podle něj měla spíše než na městské liberály soustředit na pracující a důchodce. „Někdy tím voláním po získání mladých a nezkušených liberálů jste na tyto voliče zapomněli a odehnali jste je od sebe. Nikdo nemá tak velký potenciál voličů jako právě ČSSD. Jsou to 4,5 milionu zaměstnanců, ale také 2,5 milionu starobních důchodců.

A Zeman s sebou také přinesl dárek: „Milí přátelé, každý host má přinést nějaký dárek, když je pozván, proto jsem se rozhodl, že v blížících se volbách do Evropského parlamentu budu volit ČSSD“.

Otevřeně řečeno, je to maximum, co se dá pro ČSSD udělat.

Čas mainstreamových levicových stran zřejmě skončil

Je to celoevropský proces, socialistické či sociálnědemokratické strany, ač dokonce často vládnoucí popadali nejen u našich sousedů, ale i na Západě. Ten hlavní důvod je zjevně ten, že splnili svůj historický úkol, zlidštili částečně kapitalismus, ale úkoly, které si zadali plní dnes s přehledem jiné strany. Nic nového a zásadního je nenapadá.

A když už končím svých pár poznámek o sjezdu ČSSD, nemohu se nedotknout mého miláčka Petříčka…

Sveřepost s jakou ho Jan Hamáček prosazuje je už nemocí.

Agentura SANEP zveřejnila oblibu jednotlivých ministrů. Nemohu si odpustit zveřejnit zde celý seznam, aby zvláště vyniklo, jakým propadákem právě Tomáš Petříček je.

 

Tomáš Petříček je to, co je pro pravici už asi pět let Miroslav Kalousek. Absolutně nepřijatelný politik.

Takže na dlouhou dobu je to pro mne poslední komentář, které této straně věnuji.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…