Jiří Vyvadil: Kalousek musí být odstraněn jakýmkoliv způsobem...

15.07.2012 19:30

Miroslav Sládek… Tehdy ho nechali plácat s vědomím, že většina národa usoudí, že je blázen. Dnes klíčový ministr vlády napadá policii, státní zástupce, policejního prezidenta způsobem, kterým naplňuje opakovaně znaky trestného činu vydírání, ale i obecného ohrožení (v podstatě označuje dnešní policii a státní zástupce za členy zločinecké organizace a tím i nabádá všechny, že policii ani státní zástupce není třeba jakkoliv respektovat.)

Jiří Vyvadil: Kalousek musí být odstraněn jakýmkoliv způsobem...
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Vlasta Parkanová nešetří vyčítavým pohledem do kamer novinářů

Jedná způsobem, který,  kdyby se jej dopustili komunisté, podala  by vláda obratem  návrh na jejich rozpuštění a jak znám Nejvyšší správní soud, jejímu návrhu by vyhověl.

Jako obhájce ve věcech trestních vím, že pro ojedinělý výrok „čůrák“ pronesený mezi čtyřma očima krátce po dopravní nehodě, kdy emoce jiskří, podává státní zástupce žalobu na trestný čin výtržnictví tento ojedinělý výrok a soud  úděsně tuto kvalifikaci uznává. Ministr vlády však může říkat cokoliv a v přímém televizním vysílání, hovořit o policejní zvůli, estébáckých metodách, vyhrožovat vyšetřovatelům, že budou odstíháni, policejnímu prezidentovi s vše je jedno.  Navíc ani opozice jej neupozorní, že se chová způsobem, který svědčí o tom, že má trvale napito. (David Rath je totiž tč. ve vazbě.)

Po 23 letech je v této zemi demokracie ohrožena takovým způsobem, že se blížíme Rumunsku, kde vláda odvolává svého prezidenta a EU uvažuje o pozastavení členství této země  v této organizaci .

Je nestoudné a nehorázné, když Jan Kubice, ministr vnitra známý svým výrokem, že má hlubokou úctu nejen k premiérovi, ale i ministru Kalouskovi, informaci, že Kalousek vyhrožoval policejnímu prezidentovi Lessymu vyhodnotí tak, že snad už po desáté se rozhoduje Lessyho zlikvidovat a předává věc Generální inspekci.

Celá Kalouskova akce ovšem jen zdánlivě budí dojem chaotické neuspořádanosti dané viditelným alkoholickým opojením tohoto ministra. Uprostřed tohoto svého ojínění totiž jedná racionálně. Především ví, že premiér – bačkora, bláto a mátoha  jej neodvolá, i kdyby se v Poslanecké sněmovně vysvlékl do naha a močil na státní vlajku. Ještě by mu možná přinesl 2 lahve minerální vody, aby alespoň snížil jeho  aktuální množství alkoholu v krvi a zmírnil tak jeho excentričnost. Kalousek především ví, že může udělat naprosto cokoliv, protože Nečas si nemůže dovolit jej odvolat, neboť by padla jeho vláda a tím i na několik let  vláda pravice v České republice.

Kalousek svými agresivními a protisystémovými výroky chce totálně zastrašit policejní orgány na všech stupních a ve spolupráci s Kubicem, který se pokouší paralyzovat Nejvyššího státního zástupce nejasnou žádostí o prověření možného ovlivňování vyšetřování Casa ( rozuměj :  Nikdo přece v této věci nikoho neovlivňoval!!!. Tím méně pak Miroslav  Kalousek). Dosáhnout toho, aby skončili u Parkanové a nešli dál.

Kalousek prostě hraje vabank. Ví, že další odkrývání kauzy Casa může vést až  k němu samotnému a je připraven jako velký hráč hrát tu svou roli dál.

Zdá se, že nepochopil, že není podstatné, zda ho dnes či zítra Nečas podrží. Proces odstartovaný na pád jeho samého a jeho vypiplané strany nelze zastavit.

Přesto…Jsem proto procesy urychlit.

Ještě nikdy v životě jsem se neúčastnil skupin na odstraňování vlády, či politika. Věřil jsem, že zákonitosti vývoje věci vyřeší. 

TOP 09 nepochybně po příštích volbách do PS odejde z politické scény.

Ale pokusme se věci urychlit

Nastává čas legitimního odporu všemi prostředky.

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.