Jiří Vyvadil: Kdo chce skončit ve věznici s povzbudivým názvem Ano, bude líp?

22.06.2016 18:33

Vůbec nejsem v rozporu s tím, když jsem tuším včera či předevčírem vyslovil tézi, že se převrat Andreje Babiše ve spolupráci s policisty ÚOOZ a zejména státními zástupci (ti jsou totiž nenapadnutelní a mohou činit jakékoliv kroky, pokud je kryje – a to kryje – Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman) zřejmě zdaří.

Jiří Vyvadil: Kdo chce skončit ve věznici s povzbudivým názvem Ano, bude líp?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Nepochybuji, že budou stíhat policejního prezidenta Tuhého, ale nepochybuji ani o tom, že budou chtít zasadit v kritickém případě ČSSD smrtící úder stíháním ať ji Chovance či dokonce Sobotky.

Národ by byl šťasten.

Jestliže Bohuslav Sobotka dnes pronesl, že je třeba, nechat policii a státní zástupce šetřit, ukázal se, že je stejný  vůl jako kdysi Petr Nečas, kterého přišli policisté ÚOOZ informovat, že rozbourali jedny dveře úřadu vlády a odvedli v poutech jeho dosud  netrestanou  milenku Nagyovou, a on – někde si to asi přečetl, důstojně pronesl: „Konejte svou povinnost“ Idiot. Měl říci: „Jen přes mou mrtvolu.“

Ani Nečase, ani Sobotku není třeba litovat. Zdá se, že někteří politici z Moravy jsou totálně tupí. A nejhůře jsou na tom ti, kteří od svých poslaneckých plenek vzývali idee právního státu.

Natolik se naučili oněm formulkám, že nechápou, že v jeho rámci policisté a státní zástupci, kterým jde o přežití a nad kterými neexistuje účinná kontrola, jsou horší než Krejčíř či Rittig.

Vlastenci jistě akci státních zástupců z Olomouce a ÚOOZ, které mimochodem vůbec  nebylo zrušeno, jak tvrdí Pelikán, vítají a čekají, že už zítra vlastizrádci Sobotka s Chovancem skončí v teplácích. Alespoň tak to sleduji na facebooku.

No divím se klidu obou pánů. Vždyť jim přece Babiš řekl, že Sobotka bude stíhán za OKD a Chovanec za Škoda Transportation.  To si fakt nevzpomínají na Davida Ratha?

Není samozřejmě  podstatné, zda tam jsou důvody pro trestní stíhání. Ty se vždycky najdou…

A státní zástupce státního zastupitelství v Praze a Olomouce vždy, tak jako v minulosti zcela pokryje slušňák Nejvyšší státní zástupce ČR Pavel Zeman.

Není tedy pochyb o tom, že nás čeká krvavý půlrok, či rok.

Kdybych skončil na tomto konstatování, je to na hodit si mašli.

Už od Kubiceho zprávy před 10 lety nám represivní složky určují, kdo bude či nebude ve vládě, či kdo vypadne.

Přesto – a možná naivně – věřím, že fatální chybu nyní  udělal Babiš. Jistě se státními zástupci a ÚOOZ může zlikvidovat kohokoliv, minimálně na dobu 3 let: trestní stíhání – vazba –a po několika letech rozhodnutí – odvolání státního zástupce…..a někdy na konci…člověk zlomený a zničený třebas i osvobozující rozsudek.

Ale stíhat přece jenom nemohou všechny.

Někdo zbyde. A ti, kteří zbydou snad nikdy nepůjdou s Babišem do koalice.

Co je ovšem zásadní, zda Babiš bude schopen vytvořit budoucí vládní koalici. Že TOP 09 či ODS by do ní nešly je jasné, ale co by bylo s KSČM?

Vojta Filip si téměř s Babišem notoval při posledním pořadu OVM a trval na tom, že věci musí projednat bezpečnostní výbor a následovali i jiní.

Přitom každý blbec věděl, že o reorganizaci policie vůbec nejde.

Ale v pořádku.

Tak jako Vojta Filip svého času prosadil ve 2. kole  na prezidenta Václava Klause, tak jistě teď má prostor.

Nuže KSČM to nevyčítejme. Je to fatální chyba ČSSD. Vlísává se do přízně pravicové opozice TOP 09,ODS, která objektivně jednak odpuzuje její voliče a jednak nemůže ve volbách uspět.

Bohuslav Sobotka by měl vyrazit své poradce (Bělo Hejná – řekni mu to), jinak  si ho docela dobře za mřížemi dovedu představit.

Vojtěch Filip je podobná myšlenková krevní skupina jako Babiš, jistě by se dohodli…

KSČM dnes představuje zároveň vysoce konstruktivní trvale třetí nejsilnější  politickou stranu a pokud nebude lídrem v příštích volbách Chovanec, zvítězí vysokým rozdílem 6-7 % nad ČSSD.

Jestli ČSSD  nezačne věnovat důstojnou pozornost 3. nejsilnější politické straně v zemi - KSČM, pak koalice Babiš – Filip, ať už v jakékoliv podobě může být jistá.

TOP 09 a její Kalousek jsou stranou na umření, nenáviděnou snad nejvíce v zemi. Chtějí- li ze sebe smýt ten odpudivý odér, budiž, ale ČSSD musí zároveň začít naznačovat, že budoucí široká koalice bez ANO  bude prostě jiná. Jestli se to nelíbí marginálním bigotním  lidovcům, ať táhnou, jestli bude prskat Kalousek, má smůlu…

Tento převrat s pomocí ÚOOZ a Vrchních státních zastupitelství v Olomouci a Praze zřejmě Babiš vyhraje. Někdo padne, někdo jako např. kdysi Jourová, dočasně skončí za mřížemi.

Ale na tom by to skončit nemuselo.

Ta situace je natolik vážná, že pokud by někdo chtěl vytahovat antikomunistickou kartu, koleduje si zároveň  o pobyt ve věznici s povzbudivým názvem „Ano bude líp“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…