Jiří Vyvadil: Najde ČT odvahu pozvat mne znovu? Vylučuji. Jsou to zbabělci

17.05.2014 11:58

Přiznávám, že už roky trpím, když vidím jak ti povýšení moderátoři ČT si podávají své hosty, pokud to není Schwarzenberg či jiný jejich oblíbenec, kterému visí na rtech a mají v očích obdiv.

Jiří Vyvadil: Najde ČT odvahu pozvat mne znovu? Vylučuji. Jsou to zbabělci
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Ten například měla moderátorka Tvarůžková, když den před našim setkáním, kde dostala stranický úkol mne odrovnat, měla pana Zubova, který zřejmě je profesorem, a nádherně nenávidí Putina. Mluví z cesty tak, že ač asi miluje Rusko, Rusko rozhodně nikdy nemůže milovat jeho.

A tak až se budeme bavit o Rusku či Ukrajině, zase budeme poslouchat  Fifšejna, Romancovova, Mitrofanova, Zubova,  ač je to naprostá ztráta času, protože  předem je jasné, že budou tvrdit, že za vše může Putin, je třeba zesílit sankce a nasadit vojska NATO, případně začít s humanitárním bombardováním Moskvy.

To, že donedávna měli klíče od řešení situace právě USA a také EU, nikdo z nich neříká. Přitom ještě možná dnes by mohli (ale už nevím, zda by to mělo význam) třísknout do stolu a říci Kijevu : A dost, odzbrojte Pravý sektor, rozpustěte Waffen SS, resp. Národní gardu  a na bázi úplné rovnosti se za každou cenu domluvte z východem. Jste stejně legitimně-nelegitimní jako oni, takže nediskutujte. Jinak nedostanete ani dolar. A konflikt by byl zažehnán.

To ovšem Západ nemůže udělat, protože by uznal, že od počátku jako strana sporu a spojenec majdanistů chtěl porazit Rusko a ukázalo se, jako v poslední době zejména USA vždy, že opět šlápli vedle.

A tak nás ČT bude tak dlouho živit nesmysly o Putinovi, jak jsou tam tisíce jeho vojáků (zatímco jediný kdo tam byl zjištěn jsou, jak uvádí zpravodajská služba kancléřky SRN, 400 amerických žoldáků),   který mimo vší pochybnost, kromě legitimních kroků jako uzavření kohoutků s plynem předlužené a neplatící Ukrajině, zcela určitě nevstoupí  na území Ukrajiny, ale naopak s ní uzavře hranice.

A politice v čele s mileneckým párem Schwarzenberg-Zaorálek budou si vést svou, že Putin to prostě ničí.

A tak si ČT bude lebedit, jak to má vše pod kontrolou, žádné nebezpečné otázky nevznikají.

A pak do roka a do dne plynule přejde ke zpravodajství o desítkách a stovkách mrtvých, sociálních bouřích a stíhaném bývalém předsedovi vlády Jaceňukovi a dalších  pro krádež 12 mld. tun plynu a spoluúčasti na zastřelení 300 demonstrantů na majdanu, které byly vzaty jako záminka ke konečnému řešení Janukoviče.  A ČT se ani neuzardí a neuvědomí si svou veřejněprávní odpovědnost.

Za Husáka většina věděla, že televize lže a spokojení byli jen skutečně  kovaní komunisté. Ale dobře, to byl autoritativní režim a nedalo se s tím nic dělat.

Teď opět lže, většina to opět ví a spokojeni jsou především havlisté kolem Schwarzenberga a spol a samozřejmě všichni novináři, kteří jsou s polistopadovým vývojem životně názorově a hlavně existenčně spjati. A zase se s tím nedá nic dělat.

Od prvních dnů majdanu, od prvního zapáleného auta a zapáleného policisty s podporou EU a hlavně USA bylo jasné, že vývoj půjde analogicky jako při arabském jaru.

Kdyby to arabské jaro nebylo, ještě bych byl k těm novinářům tolerantnější. I když snad jsou placeni za to, aby rozuměli trendům a nenechali se unášet svými sympatiemi.

Teď ale není pro žádného z novinářů nejen ČT, ale i ostatních médií omluvy. Bylo jejich povinností vědět, že logika vývoje půjde tímto směrem. A pokud to nevěděli, nemají tam, co pohledávat.

Zaplať pánbů, že jsou na hranicích Ukrajiny ruská vojska, jinak by polofašistický Kyjev s podporou USA a EU prostřednictvím „bojovníků za svobodu, demokracii a hodnoty euroatlantické civilizace“ část východu zcela vyvraždil.

V každém případě očekávám, že se ukrajinská krize zcela obrátí, měli by z televize vypadnout nejen Tvarůžková, Pazderka i spol., ale i generální ředitel.

Bohužel je to příliš malý trest, za to, co činí  Česká televize proti svobodě, pravdě  a tím i  demokracii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Vyvadil

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

15:49 David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

Císař Rudolf II. proslul svojí snahou získat kámen mudrců, který dokáže sprosté olovo změnit na ušle…