Jiří Vyvadil: Osvobození, noční vlci, Jaromír Jágr, triumfální přehlídka...

09.05.2015 18:26

Letošní 70. výročí osvobození od fašismu neslo takové nánosy často až nevkusné jednostrannosti a manipulace, že jsme ji nezažívali snad ani před rokem 1989.

Jiří Vyvadil: Osvobození, noční vlci, Jaromír Jágr, triumfální přehlídka...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Především jsme se dozvěděli, že Sovětský svaz nás vlastně okupoval a pokud snad padlo 140 000 jeho vojáků na našem území, tak to nebylo pro naše osvobození pro další ujařmení. Úvahy, že kdyby nezasáhli, tak by nás (ale nejen nás) hitlerovci prostě fyzicky zlikvidovali, se nepřipouštěly. Fakt, že Slovani byli pro ně něco méněcenného nehodného existence, se snad ani nesmělo vyřknout. A když nás někdo osvobodil, tak to byli Američané tím, jak vjeli radostně do osvobozené Plzně. Vždyť jich také padlo tuším 108.

Orgány a vrcholní politici Polska, Německa i Česka vyvinuli extrémní úsilí, jak zabránit průjezdu skupiny motorkářů z Ruska, kteří nechtěli nic jiného (a výsledek to ukázal), než uctít památku svých pradědů a protože jsou zbožní, pomodlit se za ně.

Čeští politici a orgány po první fázi blekotání o provokaci, dostali morální facku od Slovenska i Rakouska, kde noční vlci bez problémů projeli a kde na Slovensku jak ministr vnitra, tak ministr zahraničních věcí prohlásili, že nevpuštění motorkářů by bylo návratem před rok 1989.

Sobotka i Zaorálek ztichli, slova o provokaci najednou ustala a podruhé náhle mohli noční vlci, pravda ve značně omezeném počtu, dorazit do Prahy...
Přesto i následně opět nastala mediální manipulace snad největšího kalibru. Když se přišel pomodlit s nočními vlky na Olšanské hřbitovy jeden z nejslavnějších Čechů Jaromír Jágr, který se na hodinku utrhl z mistrovství světa, ani jedna televize, ani jedno médium to neuvedlo.

A TO SE KONÁ MISTROVSTVÍ SVĚTA, KDY JAROMÍROVI TLESKÁ CELÝ NÁROD.

Cenzura zapracovala podobně jako v 50. letech, kdy z fotek mizeli nepohodlní účastníci.

Všechno bych čekal, ale že česká média klesnou tak hluboce, bylo i pro mne překvapením.

A konečně dneska proběhla triumfální přehlídka vítězství na Rudém náměstí, přehlídka, o které bratři v triku Porošenko, Komorowski a Jaceňuk prohlašují, že je další provokací. A k tomu Jaceňuk opět dodat nepříčetný výrok, že Ukrajinci zvítězili ve 2. světové válce a porazí Rusko znovu.
Jsem rád za tuto velkolepou přehlídku. Především platí, že i bláboly například našeho Bělohrádka, že není možné být přítomen této přehlídce, protože titíž vojáci si porobili Ukrajinu, jsou na svěrací kazajku.

Kdyby tato dokonalá armáda skutečně takto vstoupila na Ukrajinu, tak ji má obsazenou za 48 hodin.

Ale nejen to: Je dobré, že to vidí Poláci, ale i Američané, pobaltské země a začnou se chovat zdrženlivěji.

Pro nás platí: Dál od Poláků a Američanů a dalších jestřábů dál.

A možná ještě jedna poznámka: Vedle sebe seděli ruský a čínský prezident, jinými slovy tandem, který už dnes je z hlediska ekonomického a vojenského nejsilnější na světě. A protože byl přítomen i indický premiér a představitelé BRICSU, řekl bych, že celý rozhodující  svět se dnes nacházel v Moskvě.

Konec dobrý, všechno dobré.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…