Jiří Vyvadil: S uprchlíky si Chovanec poradit umí a dobře, extremisty toleruje. Proč?

19.11.2015 12:12

Není rozdíl mezi Vlajkou, Pravým sektorem a Blokem proti islámu... A není rozdíl mezi Rysem Rozsévačem, Dmitry Jarošem a Milanem Konvičkou (a spol.).

Jiří Vyvadil: S uprchlíky si Chovanec poradit umí a dobře, extremisty toleruje. Proč?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Začnu takovou verbální bombičkou:

Není rozdíl mezi Vlajkou, Pravým sektorem a Blokem proti islámu... A není rozdíl mezi Rysem Rozsévačem, Dmitry Jarošem a Milanem Konvičkou (a spol.). Jsem rád, že ještě mohu psát tyto řádky, ale nezpevní-li se státní moc a nezačne-li policie jednat, dovedu si představit, že by to jednoho dne už nemuselo být pravdou.

V této fázi je to stále jen spíše vzdálená obava, a proto je dobré ji nadhodit, aby se nestala realitou. Když vypukl kyjevský majdan, také to byly zprvu jen drobné potyčky, potom okupace náměstí, později zapalovaná auta, potom zapalovaní policisté a potom státní puč s důsledky světového konfliktu, který překonáváme dodnes…

To, že během 17. listopadu různé skupiny vyjadřovaly různé názory bylo celkem fajn, ale už není fajn, jestliže stoupenci Bloku proti islámu byli ozbrojeni a vyvolávali potyčky s policii, spolu domáháním se demise vlády…

Nic proti demisi vlády, já bych ji také uvítal, protože by mohly nastat nové volby, které by jasně ukázaly, jaká je nesmírná propast mezi přáním extremistů a přáním většiny národa. Nejen to, bylo by to užitečné i proto, aby se politický prostor vyčistil.

Garantuji všem Konvičkovcům a Okamurovcům, že by se zřejmě ani nedostali do Poslanecké sněmovny, protože si jdou natolik  do slova a do písmene po krku, že ani jedna z těch stran oněch žádoucích 5 % zřejmě nepřekročí. A  to je sympatické.

Sám tuto vládu velmi často kritizuji a její zabedněná jednostranná orientace na západní struktury, EU, ale i NATO, a to i v situaci, kdy je zřejmé, že ztrácí legitimitu, akceschopnost a tím i potřebnost je trestuhodná.

Mimochodem, je například schopen si Sobotka, Babiš, Zaorálek či Stropnický odpovědět na otázku, proč Francie neaktivovala čl. 5 Smluv o NATO, ale kromě nejasného institutu pomoci EU,  výslovně a výlučně usiluje o velkou protiteroristickou  trojkoalici Francie –USA – Rusko?

Jak prosté…

Především prakticky všechny rozhodující  politické síly Francie i Hollandovi mnohem podporovanější protikandidáti na úřad prezidenta Sarkozy i Marine Le Pen ostře volají po spolupráci s Ruskem. Chce-li Hollande zachránit musí obratem přehodit výhybku.

Druhým důvodem je ideologická tupost NATO, které zrovna nedávno i s podporou české  vlády přijalo deklaraci na rozmísťování základen NATO podél hranic s Ruskem…

To v této době může prosazovat jen šílenec a NATO zjevně takovým spolkem šílenců je…

Ne, tato vláda si v zahraniční politice nezaslouží podporu, nicméně je jasné, že kdyby byly volby, ANO a ČSSD by spolehlivě získaly  většinu. A samy bez KDU-ČSL…

Krizujme tuto vládu, vytvářejme tlak, ale nepřipouštějme ozbrojené skupinky.

Člověk si  vždy má zachovat určité zásady.

Tak jako mnozí z nás od prvního momentu varovali, že majdan přejde (podobně jako arabské jaro) v násilný přeprat, který otevře stavidla extrémním silám, bez hysterie a v naprostém klidu bychom si toho měli být vědomi i u nás.

S uprchlíky si poradit umíme. Není zde téměř ani noha.

Tento úkol Milan Chovanec plní na jedničku.

Zatímco ještě před několika měsíci pronášel správná slova, že nelze podporovat akce se šibenicemi, dnes mlčí.

Zřejmě z důvodu politického kalkulu si Milan Chovanec nechce poradit s extremisty.

Myslí na to stanout v čele ČSSD?

On je schopen všeho…Zásady nemá žádné.

A morální už vůbec ne…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Soudci proti ministrovi

11:24 Zdeněk Jemelík: Soudci proti ministrovi

Když jsem si na České justici dne 3. května 2024 přečetl článek Petra Dimuna „Nebezpečné a destabili…