Jiří Vyvadil: Stačí 35 minut poslouchat ČT 24 a člověk by za Babiše vypustil duši

27.06.2018 20:17

Mám takový zlozvyk, že když odpoledne přijedu z nějakého jednání rovnou domů, dám si cosi k jídlu, dvě plzničky, pustím si jako kulisu ČT 24, abych věděl, zda svět ještě existuje, zda už nedefenestrovali Angelu Merkelovou a co hrozného zase udělal Miloš Zeman…

Jiří Vyvadil: Stačí 35 minut poslouchat ČT 24 a člověk by za Babiše vypustil duši
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Nuže dnes byl den jmenování nové Babišovy vlády. A komentář stíhal komentář a jeden fanatický odpůrce proti premiérovi za druhým: Oblíbený, ovšem jinak zcela bezvýznamný Kroupa, jakýsi polotovar Švec, či co, Sokol z Hané. No, bušili do toho ránu za ranou.

Věřte nevěřte, ta vláda mi byla ukradená. Že nějaká vznikne, že Babiš vzhledem k tomu, že jeho hnutí má 78 mandátů, tedy prakticky stejně jako tři další co do pořadí umístění (ODS, Piráti a SPD), snad o něčem svědčí. Prostě bez ANO si slovy Jirky Paroubka nikdo nenamaže ani chleba.

Ani slůvko jsem nechtěl vypustit jako komentář k této vládě. Že musí být, je jasné, a že tam nejsou žádná esa, je jasné taky… A že už i Andrej z hlediska floskulí o podpoře EU a NATO coby záchraných přístavů naší země prostě zesobotkovatěl, je také jasné.

No, stačilo fakt těch 35 minut rozhořčených výlevů liberálních demokratů proti destruktorům liberální demokracie Miloši Zermanovi a Andreji Babišovi, a samozřejmě ani jeden hlas komentátora, který by alespoň na Babiše a Zemana neplival, ale jen je kritizoval umírněně.

Takže závěr je v podstatě jasný. Andrej Babiš nemusí vybrat skvělé lidi do týmu, nemusí mít ani nějakou vizi, kudy se svět bude ubírat a jak mi tomu správnémui vývoji napomůžeme… Dnes jednu vizi od boku formuloval, a to, že chceme být na špici jako za Masaryka. Tak budiž, být 10. nejprůmyslovější zemí světa, měřeno k počtu obyvatel, by bylo jistě zajímavé a brali bychom to.

Ale shrňme to: Dokud tu existuje totalitní liberálně demokratická ČT, nemůže Babiš prohrát. Ti liberálové jsou už tak únavní a otravní, že je berou asi jenom tak, jako nejvěrnější komunisté kolem roku 1989.

Takže, Andreji Babiši. Bez ČT bych Vám neblahopřál. Ale takhle mám jediné:

Jen tak dál…

PS.: Večer v devadesátce má vystoupit čarodějnice Němcová. Je nádherně nenávistná a blbá, že je snad ještě lepší než Kalousek.

Andreji, to Vám nahodí dalších 5 %...

PS.2 Já se určitě na ten nepříčetný veřejněprávní pořad dívat nebudu. To by žena musela mít na mobilu trvale vytočené číslo rychlé záchranné služby…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…