Jiří Vyvadil: Ukrajinská taškařice v Azovském moři…

27.11.2018 13:15

Vůbec nebudu snášet detailní argumenty k tomu, že se jedná o ukrajinskou provokaci. Mimochodem, že svému prezidentovi Porošenkovi nedůvěřují, ukazují i politici, kteří jinak jsou s ním zajedno, že je třeba Putina zardousit.

Jiří Vyvadil: Ukrajinská taškařice v Azovském moři…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Na Ukrajině je to jako v Sýrii s bývalými Bílými přilbami. Kdykoliv už to vypadalo, že by Západ, zejména Trump mohli Asada akceptovat jako vítěze, ihned vypuklo dokonale zrežírované a hlavně zfilmované divadlo o dalším chemickém útoku. A Bílé přilby, kteří se jinak velice kamarádily s islamisty dostávali Oskara a Západ dojatě vzdychal nad jejich odvahou. Pikantní bylo, že se vždy objevili na místech, kam by se nejen vládní vojska, ale ani žádní západní novináři nedostali.

Stejně tak, kdykoliv se blíží nějaká událost, která by mohla oslabit západní sankce a hlavně prohloubit dialog mezi Putinem a Trumpem, Porošenko a spol. vystartují. Na obzoru je schůzka nejvyspělejších zemí světa G20 a Trump se hodlá, nebo alespoň hodlal setkat s Vladimírem Putinem a probrat s ním důležité otázky.

Veselé potřásání rukama těchto šéfů dvou supervelmocí před kamerami je to, co by naděje Porošenka beztak se skomírající podporou před prezidentskými volbami na Ukrajině dál srazily dolů.

Ale nejen to. Znovu se bude diskutovat o sankcích v EU a hrozilo, že Itálie využije práva veta. To už by bylo pro Porošenka a spol. fiaskem.

A tak nastal rafinovaný manévr ukrajinských lodí do oblasti Azovského moře, které pokládá Rusko za své teritoriální vody.

Zatímco naši rusofobové, prahnou po podpoře Porošenka, na Ukrajině Timošenková a spol. odmítali vyhlášení vojenského stavu na dobu 60 dnů, protože se obávali, že jde o jeho úskok, který si chce nahrát body a před volbami paralyzovat soupeře. A protože odhalili zřejmě správně Porošenkovy úmysly, musel souhlasit se krácením tohoto stavu na 30 dnů a parlament rovněž odsouhlasil, že tato avantýra nesmí vést k odložení prezidentských voleb, které se budou konat v řádném termínu a které Porošenko zřejmě prohraje.

Že samozřejmě přijdou další sankce Západu, EU i USA na Rusko už je normálka a že se tím na druhé straně opět vylepší popularita Putina, která klesla díky prodloužení odchodu do důchodu, je také jasné.

Takže když tyto události nazývám taškařicí vystihuje to reálné posouzení věci.

Jiří Vyvadil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.