Jiří Vyvadil: V Idlíbu to brzy bouchne, Britové vytáhli znovu Skripalovy

05.09.2018 18:51

Všichni víme, jak nás – speciálně nás - Britové zradili při podpisu Mnichovské dohody s poukazem na to že československý a stát nikdo nezná. No hodili nás v plen Adolfu Hitlerovi a asi jim to ani tak nevadilo. Bylo všeobecnou módou širokých britských elit sympatizovat s nacistickým Německem, snad jen s výjimkou Churchilla. A nejde jen o krále, který musel abdikovat, tuším před rokem unikl desítky let starý záznam, jak i mladičká princeznička Alzběta hajluje. Svůj k svému.

Jiří Vyvadil: V Idlíbu to brzy bouchne, Britové vytáhli znovu Skripalovy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Jistě si všichni vzpomínáme na vylhané tvrzení Tonyho Blaira (a Bushe ml.) o tom, že Hussajn má připraveny zásoby zbraní hromadného ničení. Následná válka v Iráku bez souhlasu Rady bezpečnosti znamenala statisíce mrtvých, odstartovala milióny migrantů i vznik nové formy islamismu – islámského státu.

Teď tedy v Británii znovu vytáhli otravu Novitchokem na Skripalovy a potom ještě ty dva bezdomovce. Losovala se a byla vybrána dvě jména z GRU, kteří měli útok zorganizovat. Promiňte, ale nemíním si je ani zapamatovat. Je to vše účelové…

A proč tedy, když už jsou věci podle britských žalobců tak jasné, se neumožní otci a dceři Skripalových svobodně vystoupit? Proč už Julii nedovolí telefonovat své sestřenici do Ruska?

A proč zrovna teď se znovu vytahuje karta Ruska coby původce chemických útoků?…

Je to tak průhledné a každý v dnešní době z veřejných zdrojů ví, že Bílé přilby připravují chemické útoky v Idlíbu, že chemikálie se převážely z místa na místo a zřejmě má jít o podobný atak, jako naposledy den před osvobozením v Dumě, kdy chemický výbuch byl naprosto nesmyslný.

To, že právě nyní opětovně vytažen Novičok, může být jasným znamením, že britští organizátoři a hlavně plátci Bílých přileb, napojených na znovu rostoucí Al-Kajdu, už vědí, že se chemický výbuch blíží. A vyplývá z toho dobrá zpráva, že zjevně Rusko, Asad či Írán zřejmě konečně vyčistí od džihádistů poslední kousek syrského území.

Každý ví, že syrská armáda ve spolupráci s Rusy a Íránem džihádisty rozdrtí a Idlíb osvobodí. Každý ví, že politické skupiny Západu, napojené na džihádisty, budou hovořit o humanitární katastrofě.

Každý ví, že USA, Francie či Velká Británie už mají v Sýrii připraveny cíle, kde mají zasáhnout a zřejmě zasáhnou. Mohou být oběti na syrské straně a počínaje BBC, Reuterem, CNN všichni vystartují protiputinovskou rétoriku.

Já vím, že jsem naivní. Možná by stačilo málo.

Ať Britové konečně umožní veřejné a svobodné slyšení otce a dcery Skripalových, včetně zastoupení ruských novinářů a veřejného předkládání důkazů. Ale skutečně svobodné. Mimochodem, i já bych měl na ně dotazy: Například proč Julie den předtím, než byla otrávena, vybrala a za jakým účelem veškeré dědictví po svém bratru, proč se v den otravy chovali tak naprosto zmateně. Proč mluvila tak podivně zcenzurovaně jednak při svém telefonátu s ruskou sestřenicí, a stejně tak a možná ještě více při svém jediném vystoupení před kamerami, které působilo jako ruský překlad špatného anglického textu bez důvtipu.

Jenže závěr už je připraven: Asad bude znovu, byť nesmyslný, chemický agresor a Rusko bude tou zemí, která jej chrání.

Britové, než nás konečně opustí, připravují tyátr za tyátrem.

Je dobré, že odcházejí, a Syřané to prostě budou muset vydržet.

Svobodná Sýrie si to zaslouží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…