Jiří Vyvadil: Začněte být pokorná, paní Merkelová. Prohrála jste

25.09.2017 13:48

Čtyři roky jsme čekali, jak dopadne Angela Merkelová v těchto volbách. Možná každému vadilo něco jiného, ale společným jmenovatelem byla arogance skrývaná za masku vlídnosti a trpělivosti, která jí vedla k tomu, že může vše.

Jiří Vyvadil: Začněte být pokorná, paní Merkelová. Prohrála jste
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Ty čtyři doky vlády Merkelové byly pro Evropu a vlastně i svět osudné.

Začalo to, když společně s Barackem Obamou dávala masivní podporou kyjevského euromajdanu, jehož jediným cílem mělo být ponížení Ruska a jeho porážka. Tím také pomohla rozpoutat občanskou válku. Zejména zpočátku si myslela, že je na koni a na setkání G 20 před třemi roky Merkelová doslova běsnila a byla hlavním motorem protiruských opatření. Nuže výsledek se dostavil. Dnes je Ukrajina na odpis a Rusko se stalo znovu světovou velmocí a s důvěrou převyšující Ameriku.

Protože se Rusko rozhodlo zvrátit vojenskou situaci v Sýrii a nepřipustit opakování libyjského či iráckého scénáře, následoval další ideologický krok: pozvání všech syrských migrantů do Německa a tím potažmo i do Evropy, jako odpověď na ruskou agresi tentokrát údajně v Sýrii.

Nic horšího Merkelová nemohla udělat a s vlnami migrantů se nejen Německo, ale celá západní Evropa bude potýkat možná desetiletí…

S tím souvisí bohorovné diktování Evropě, co mají dělat jednotlivé státy, jak se mají téměř povinně integrovat, a jak mají povinně brát migranty, které pozvala.

Vžila se, že je nejsilnější političkou Evropy. No ta představa včerejším dnem minimálně výrazně oslabila. Jestliže jeden milión bývalých voličů CDU-CSU přešel k protestní  a radikání Alternativě pro Německo a jestliže CDU-CSU docílila nejhoršího výsledku od roku 1949, pak by se holčička měla rychle začít chovat skromně.

Sice je - dobře - vítězem voleb, ale tak slabým, že bude muset strpět koalici se Zelenými a a Liberáli, kteří si jdou pěkně po krku a jejich programové odlišnosti budou pěkně bublat.

Je to skvělá zpráva pro Evropu i svět.

Angelka si bude muset často zařadit zpátečku. A protože i Macron prudce klesá v podpoře, možná začne být Evropa docela rozumná.

Vítací politika by měla dostat stopku.

Kvóty také nevypadají nadějně…

Tuhá integrace – centralizace doufejme je také minulostí.

A postupná užší spolupráce s Ruskem je víceméně jistá.

Byly to skvělé volby. 

Díky Němci. A Vy se, Angelo, začněte chovat přiměřeně svému významu. Tj. skromně a pokorně.

Jiří Vyvadil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…