Karel Horák: Ficové tu jsou

16.03.2012 13:49

Po přečtení úvahy prof. Kellera v Právu („Proč tu není český Fico“) jsem měl pocit, že snad čtu článek autora, který právě přistál z jiné planety.

Karel Horák: Ficové tu jsou
Foto: Gazprom.com
Popisek: Slovenský premiér Robert Fico

Stručně řečeno je o tom, jak nedostatečně připravená je česká levice na radikalizaci části společnosti, která bude řešit otázku, kde vzít na jídlo, nájem, léky atd. Ironicky je zde zmíněna i naše strana národních socialistů „s politickým vlivem na úrovni svazu zahrádkářů a užitečností hluboce pod zahrádkáři“.

Pan profesor kromě toho, že je sociolog, je také novinář. Tím spíš by měl zapátrat v paměti, zda vůbec a kdy buď on sám, nebo médium, pro které píše, zprostředkovali našim spoluobčanům (čtenářům) program strany Národní socialisté - levice 21. století, respektive stranu jako takovou.

Od listopadu, kdy se konal náš ustavující sjezd, pořádala strana a její představitelé desítky tiskových konferencí, vydali desítky tiskových zpráv. Média, která by měla být pluralitní, nezávislá a objektivní a měla by především informovat, z nich zveřejnila „nula nula nic“.

Proč tu není český Fico, pane profesore? Neplačte, je tu. Ne jeden, ale víc Ficů. To jen veřejnost o nich buď neví vůbec, nebo jen velmi málo, anebo jsou vytrvale vykreslováni v zažitých „škatulkách“. Vysvětlete mi, prosím, proč média neposkytují prostor politikům, kteří mohou přinést změnu? Proč raději informují o potížích, problémech, nedostatcích, omylech a krizích s těmi nejhoršími scénáři ze stále stejných úst, než aby umožnili jiným ústům přednést, argumentovat a hlavně obhájit způsoby jejich řešení.

Proč se na stránkách i Vašich novin, nepolemizuje třeba s protikrizovým programem NS-LEV 21? Proč se třeba jen stručně nepředstaví? Nemají snad občané právo vědět, že tragédie v podání současné koalice a vlády má reálnou alternativu? Jak můžete posuzovat užitečnost „Paroubkovy“ strany a její politický vliv, když jí na druhé straně onu užitečnost či vliv neumožníte předvést a získat?

Proč neexistuje skutečná soutěž politických stran se stejnými pravidly a možnostmi pro všechny? Můžete se pak divit otrávenosti, „blbé náladě“ a znechucenosti občanů, když nemohou s co nejlepšími a objektivními informacemi sami přemýšlet o stranách či jejich osobnostech, jimž by svěřili správu věcí veřejných?

Čeští Ficové tu jsou. To jen strach z nich nejen Vám, pane profesore, zřejmě nedovoluje je veřejnosti odhalit.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…