Karel Světnička: Budou falešní propagandisté škubat naše daně pomocí samozvaných fikcí o Rusku?

29.12.2016 8:20

Jak nejlépe a ještě líp získat z peněz nás všech luxusně placené a nezrušitelné fleky bez kontroly jakékoliv činnosti, co se na nich dělá a dají se časem přibírat další další kamarádi?

Karel Světnička: Budou falešní propagandisté škubat naše daně pomocí samozvaných fikcí o Rusku?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Denní tisk, ilustrační foto

Najde se pár samozvaných rádobyspecialistů, domnívajících se, že znají pravidla propagandy. Přiberou pár nedovzdělaných, ale o to více ambicioznějších a loajálních nýmandů a podvodníků. Co na tom, že mnohdy mají sotva střední školu nebo v nejlepším vzdělání koupené v Horní Dolní či na Metropolitní univerzitě Praha. Škole, která je tak kvalitní, že samotný Klaus musel její šéfové po odsouzení za korupci osobně pomáhat, když ji udělil milost.

Když dr. Goebbels mohl kdysi šířit paniku z židů, proč by to dnes nešlo z Rusů? Nikoho nezajímají, nic se o nich neví. Jen je často v hlavním městě slyšet ruština v ulicích a v dopravních prostředcích, skoro, jako by Češi na veřejnosti vůbec nemluvili. Nikdo nikdy nikde nebude ověřovat, je co a co není pravdivé, co je pravá informace nebo falešná dezinformace. Není lepšího prostoru pro šíření propagandy, než tam, kde nikdo nic neví a nezajímá se...A ti, co vědí, myslí a mluví se prostě umlčí, odpojí, zesměšní, smažou... a nakonec třeba zavřou nebo zastřelí.

Když už se weby zaplavily každodenní propagandou o ruském nebezpečí z péra bizarního postpubertálního plagiátora a pornoherce Jandy a jeho hodnot (s trvalým bydlištěm v Českých Budějovicích na ulici Jindřicha Plachty), pak veřejnost jistě kývne, po vzoru koncentračních táborů pro židy, aby vzniklo i státem placené, tedy námi všemi živené, dozorové centrum proti všem falešným ruským propagandám - Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám.

I bylo tak počato na českém vnitru pod gescí, které vládnou dva bývalí celníci znalí celních tarifů, oddělení, kam se narychlo koncem roku začali "nabírat" ve velkém zaměstnanci. Platový tarif o dva - tři stupně vyšší než tarifní stupeň běžného vysokoškoláka ve státní službě. Hlavně velké nicnedělání, dolce farniente, tedy za jistotu státní apanáže možnost dalších nekonečných placených aktivit v pracovní době (posudky, zahraniční cesty, analýzy, přednášková činnost - což je často mnohem víc, než těch cca 40-50 tisíc čistého z úřadu). To už si na MV mohl vyzkoušet třeba pověstný hasičský plagiátor František Vavera nebo řada parazitních rádobyexpertů (rozuměj "vyvolených kámošů") účtujících si za své hloubavé expertizy bez mrknutí oka i 28 hodin práce za kalendářní den.

Vyučující a lektoři propagandy, znajíce své propagandistické řemeslo, tak zřejmě nevytvořili nic jiného, než teplé super fleky u svých bývalých studentu z Metropolitní univerzity Praha. Té instituce, kde se to jen hemžilo úředníky, celníky a bulvárními celebritami a kde na oboru evropských a mezinárodních vztahů bylo výslovně řečeno, že není nutností znát jakýkoliv světový jazyk. Skoro to vypadá, jako by jim jejich dřívější studenti vraceli "přimhouřené obě oči" při jejich vysokoškolských zkouškách, když si z našich daní kupovali vzdělání na této univerzitě. Zatím se musí držet zkrátka, protože pro svou činnost nemají oporu v žádném zákoně a z naordinovaného nepřítele znají tak leda .popovou skupinu TATU, Kontinentální hokejovou ligu a stakan vodky prostý metylalkoholu.

Nelze upřít snahu v hledání, co ten útvar ve skutečnosti má dělat. Při výběru šéfa zkoumatelů propagandy, které má na starosti jakási JUDr. Romancovová, požadovali po účastnících až pětistránkový elaborát s rozpisem činnosti - aby vůbec věděli, co bude náplní činnosti. Zřejmě se po sesbírání všech takových zpráv od naivků uchazečů neznalých stavu věci vyhotoví kompilát - a plán a rozvrh činnosti bude hotov. Organizátoři akce ale mnoho věcí nezvládli. Na všech místech je vyžadovanou kvalifikací angličtina (!). Ruština v žádném případě! Buď eurosoudruzi propagandisté a cenzoři čekají návrat starých totalitních časů (díky domácí dávné minulosti zelináře Chovance by to nepřekvapovalo) Nebo, jako soudruzi v NDR s plastikovými lžičkami, někde v čase, kdy angličtina má namále i jako oficiální jazyk jejich oblíbené Evropské unie, udělali chybu. Počítají snad, že ruská (čínská, severokorejská, íránská či marťanská) propaganda bude primárně v angličtině? Nestačilo by pro jejich činnost legendární "ptydepe"? Nebo se snad po vítězství Donalda Trumpa kormidlo otočilo a nepřítel je už zase jinde? A má-li být jednou z náplní činnosti také navrhování legislativních opatření v dané oblasti - schválně: kolik asi bude v předmětném oddělení zařazeno řádně vystudovaných právníků-legislativců s patřičnou praxí kromě snad již zmíněné vnitrácké JUDr., známé veřejnosti leda tak ze středoškolského kompilátu o evropských institucích.

V souvislosti se zmíněným výběrovým řízením na místa se objevila ale ještě jiná personální "lahůdka". Po jeho vyhlášení došlo nečekaně ke změně zadání. Všechny zájemce budou navíc zkoumat na základě interních testů psychologů ministerstva vnitra. Zřejmě se někde něco zvrtlo. Když už by opravdu mělo jít o nějaké nebezpečí, tak bychom na ně měli mít již mnoho let profesionály v jednotlivých bezpečnostních složkách BIS či ÚZSI. Začali se snad Chovancovi do výběrového řízení oproti předpokladům hlásit i prověření a odborní, avšak neoslovení "příslušníci" z těchto služeb? Rozhodli se, že by s vysokými výsluhami od "tajných" rádi odešli a v podobné oblasti jako civilové pokračovali na teploučkém fleku na vnitru? Ve výběrovém řízení by vysoko přesahovali po všech stránkách nejen rusofobní lektory z Metropolitní univerzity Praha, natož pak jejich domluvené kamarády, takže se dodatečně musely k požadavkům vsunout i pofiderní psychotesty. Proti jejich výsledku není totiž žádný opravný prostředek. Jak to ovšem konvenuje s požadavkem, že systemizovaná místa jsou spojena s požadavkem mít osvědčení "TAJNĚ", kde jsou mnohonásobně náročnější psychotesty, to již nikdo neodpoví. Není asi problém odůvodnit, že hlídači propagandy, strážci vymývaných mozků potřebují jiné speciální testy určené přímo pro tuto práci. Tohle by vymyslel jen Orwell. I když místo psychiky uchazečů by se hodilo spíše vyšetření jejich žaludků.

Takže je teď asi už jen na Andreji Babišovi, jestli je profesionál a nenechá si propagandisticky vymýt mozek stejně, jako se to podařilo v případě ministra Chovance. Co kdyby při vybírání daní a kontrolách EET také konečně zkontroloval, na co a za co ty peníze jdou doopravdy?

Nebo může být celý tenhle propagandistický humbuk včetně organizování dalších darmožroutů skrytě organizovaným mistrným protitahem skutečných Rusů - všechny protišpionážní složky včetně BIS se se všemi profesionály zruší, aby je nahradila skupina amatérských podvodných euroneumětelů z Chovancova oddělení. Z toho teprve mohou mít Rusové nebo dokonce teroristé radost. Ostatně - nevzniká tento pitoreskní cenzorní útvar právě s putinovskou podporou, aby jejich zájmům překážející zdravě kritičtí profesionálové byly odstraněni či zneváženi?
Nic naplat - novodobí Koniášové, vítejte dočasně v našich virtuálních i skutečných občanských životech.

Karel Světnička
Student doktorandského studia na PF UK a politologie na FSV UK. Jsem zvyklý nenadávat - to umí každý, ale publikováním pomoci věci napravovat.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla