Karel Sýs: Mlýny melou čím dál rychleji

27.06.2017 12:42

Nedávno slavila za přítomnosti televizních kamer plastické sedmdesátiny (osmdesátiny?, devadesátiny?) přední česká pěvkyně.

Karel Sýs: Mlýny melou čím dál rychleji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Sýs

Jak je dnes nevyhnutelnou společenskou nutností, pochlubila se, že za komančů taky nemohla zpívat, a sice píseň Přejdi Jordán…

Proč kálí na své obarvené šediny? Vždyť si zaracha zavinila sama! Proč přelejzala Jordán o šábesu, kdy je zakázáno cokoli překračovat? Proč nepřekročila jinou řeku, například Volhu? Ale mám podezření, že i tu Volhu překročila, že překročila každou řeku, jen když dobře nesla.

Vzpomínám, jak sám Všemohoucí Soudruh Müller, když nás jebával na koberečku, se náhle rozzářil: „Vy máte legitimace, vy držte hubu a krok, my vás vlastně nepotřebujeme, neboť my máme Káju, Haničku, Helenku…“ Půlku abecedy vyjmenoval!

Zobali mu z ruky a on zase zobal z ruky jim: bylo to vzájemné zobání.

Vzápětí čas oponou trhnul a změněn svět a zdražen zob! Změnila se i krmítka, ale touha zazobat si a zazobat se se nezmenšila, spíše naopak.

Takový Ondřej Sekora se už nemůže ozvat. Nedávno ho protahovali v Metru, listu všech IQ tykve Pražanů. Prý musel ze svých knih vyškrtat slovo „nebe“! Pisatel si ho evidentně spletl s Bohumilem Říhou, tomu kulturní kulaci z knížek post mortem vyradýrovali rozorané meze a združstevněné lány.

A tak si říkám: režim, v němž si skvělá zpěvačka musí přepisovat životopis a jemuž je nebezpečný i Ferda Mravenec, mele z posledního. Nebo teprve z předposledního?

Čert a Putin ví!

Karel Sýs

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.