Karol Hrádela: Diskuse o kvótách jsou zbytečné a nic nevyřeší. Je třeba udělat v migraci pořádek

21.02.2016 13:10

Uznávám, že potřebným je nutné pomáhat. I když mám vůči nadačnímu fondu své výhrady, nevylučuji, že jedná v dobré víře a snaží se, byť ne zrovna mediálně nejlépe, pomoci skutečně potřebným.

Karol Hrádela: Diskuse o kvótách jsou zbytečné a nic nevyřeší. Je třeba udělat v migraci pořádek
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Možná jeho chyby nejsou způsobené zlým úmyslem, ale tím, že reaguje v časové tísni na krizovou situaci. Přesto se musím na problém migrace podívat i jinak.

Vůbec bych se nedivil, když by v důsledku podobného vystupování migrantů ve sdělovacích prostředcích Irák komplikoval odjezdy křesťanů ze země. Může se to pak obrátit proti ostatním skutečně potřebným. Málokterá vláda se nechá v zahraničí znevažovat. Navíc migranti veřejně tvrdí, že se jejich situace začala zhoršovat po pádu režimu Saddáma Husajna v době, kdy v Iráku byli naši spojenci, když v letech 2008 až 2009 měla být situace dle sdělovacích prostředků nejbezpečnější.

I když by údaje v článku byly pravdivé, tak při zhruba 800.000 křesťanů jenom v Iráku a 750.000.000 obyvatel Evropy by při rovnoměrném rozvržení všech křesťanů z této země mělo na naši zem připadnout přes 10.000 osob. Těch zhruba 150 křesťanů, co k nám chce nadační fond přivést, je velmi málo. Proč emigrujících k nám je tak málo? Ostatní nejsou pronásledováni? Ohrožení přece budou směřovat do bezpečí a ne za bohatstvím.

Když k "vypočteným" 10.000 migrantům připočtu pronásledované ať skutečně či tvrzeně ze zemí, kde se skutečně bojuje, pak jsme úplně u jiných počtů uprchlíků, připadajících na nás dle počtu obyvatel Evropy. Proto mi připadá fakticky nekontrolovaná migrace hazardem s budoucností Evropy. Diskuse o kvótách jsou zbytečné a nic nevyřeší. Je třeba udělat v migraci pořádek, podporovat pouze ty, co se budou snažit o integraci, nefinancovat organizace migrantů, ale skutečně potřebné atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.