Karol Hrádela: Na transparentním účtu Babiše urážek a šikany bylo výrazně víc

27.01.2023 17:28 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k transparentním účtům obou kandidátů na prezidenta.

Karol Hrádela: Na transparentním účtu Babiše urážek a šikany bylo výrazně víc
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Co lze vyčíst z transparentních účtů našich prezidentských kandidátů?

Porovnání transparentních účtů Babiše a Pavla je přínosné.

Transparentní účty naznačují nevychovanost části lidí. Nevím ale, kam až dospěje vyvolávání nenávisti a vzájemné urážen i snaha poškodit toho, s kým někdo nesouhlasí.

Rád bych, pokud by politický boj byl korektní. Asi to nedokážeme. Jinak si neumím vysvětlit hulvátství některých lidí. Za hulvátství považuji nejen přímé nadávky, ale i zasílání prostředků, u kterých jejich zaúčtování znamená větší náklady, než přináší. Vyhrožování je pak přímo za hranou.

Zajímavé je pak i zjištění, kdo za kým stojí a kdo ve skutečnosti komu hradí volební kampaň. Výdaje na volební kampaň nesmí přesáhnout částku 40 000 000 Kč včetně daně z přidané hodnoty, účastnil-li se kandidát pouze prvního kola volby, nebo částku 50 000 000 Kč včetně daně z přidané hodnoty, účastnil-li se kandidát prvního i druhého kola volby. Do této částky se započítávají částky, které kandidát na funkci prezidenta republiky uhradil nebo má uhradit, včetně částek, které uhradily nebo se zavázaly za kandidáta uhradit třetí osoby. Bylo-li plnění, které je součástí volební kampaně, poskytnuto bezplatně nebo za cenu nižší než obvyklou, započítá se do této částky jeho obvyklá cena.

Proč je v souvislosti s volbami tolik hrubosti, to nevím. Na transparentním účtu Babiše urážek a šikany bylo výrazně víc. Podobné urážky, přestože většinou ne tak hrubé, jsou ale i na transparentním účtu generála Pavla.

Z transparentního účtu Babiše lze zjistit, že někteří dárci dávali nízké částky v jiné výši než 0,01 Kč, o které píší noviny.  Příkladem je OLEKSANDRA DIHULJAR s platbou 0,23 Kč. Další psali k nízkým platbám urážky jako  „zasranej hajzle, chcíplá komunistická mrdko, nikdy nevyhrajes“. Za smutné považuji jednání plátce s trvalým příkazem ve výši 0,01 Kč se vzkazem „VOLÍM GENERÁLA PAVLA!“ I když mi někdo nevyhovuje, nevidím důvod k jeho šikaně. Platba se vzkazem „Babiši alias Bureši, jsi STBáckej ZLODĚJ. Zasloužil bys to co Nicolae Ceausescu, jseš totiž stejnej zmrd. Celý KORUPČNÍ hnutí ANO zrušit.“ naznačuje přání po fyzické likvidaci člověka. To již vůbec nemohu přijmout.

Zajímavé jsou vzkazy a údaje o výši některých darů i z transparentního účtu generála.

1) 0,01 CZK -  „Jan Wolf junior na hrad! Lidovci!!!!“

2) 0,01 CZK - ¨“Fialový GENERALISSIMUS "Maršal Maskvy "Pávek,"ze zadnice Maskvy expresně do zadnice Washingtonu“

3) 1,00 CZK –„Jsem pro mír. Nefandím Rusku. Pro mír by snad úplně stačilo, kdyby Ukrajina vrátila území které ji daroval Lenin. Každá příčina má důsledek.“

4) 1,00 CZK – „Pane Pávek, ať KSČ zase vrátíte zašlý lesk a slávu!“

5) 0,01 CZK – „Čest práci soudruhu generále! Koukal jsem včera na vaši besedu s A. Babišem. Oba jste pro tuto zemi tragedií. Bůh nás ochraňuj. Eliaš.“

6) 5,00 CZK – „Pavla nevolím, co je to za generála který potřebuje volby k tomu aby se stal prezidentem.“

7) 0,13 CZK – „Pro nejhorší škodnou v historii střední Evropy“

8) 0,10 CZK – „Na lampasáckou skvělou familii“

9) 0,10 CZK – „Moskva už se těší na spolupráci s agentem GRU Pávkem“

Kromě negativních příspěvků jsou i příspěvky potěšitelné vyjadřující snahu po podpoře svého kandidáta. Z Babišova transparentního účtu se dary s poděkováním za podporu vracely. Z generálova účtu se vracely zcela výjimečně.

Největší pozornost si asi zaslouží dary našich miliardářů. Aktivně se zasazují i rozvoj demokracie a podporu kandidátů, o kterých si myslí, že vyjadřují jejich naděje. Miliardáři vystupují proti Babišovi.
Naši miliardáři dávali příspěvky různě, dávali v různých výších a různě často. Zajímavé jsou opakované platby ve výši 1 milionu korun. A tak jeden miliardář poslal milion 27.9. a další milion 31.10., druhý 2.9. a 25.10, třetí 2.9. a 24.10., čtvrtý 5.9. a 25.10., pátý 30.8. a 2.11, šestý 22.8 a 3.11. Byla i platba ve výši jednoho milionu korun, kdy plátce kromě ní poslal i nižší částku atd. Platby nižších částek od různých dárců chodily i opakovaně. Prostě čeští miliardáři a bohatí lidé aktivně ovlivňují volby demokratického prezidenta a prosazují zvolení generála Pavla. Potěšitelný, byť pro mne poněkud zarážející, byl dar i od nadace. Zajímavý je i dar jednoho milionu, který byl vrácen druhý den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…