Klienti H-Systému: Čunek hájí zájmy hrstky lidí, kteří obsadili majetek H-Systému na úkor ostatních

21.05.2014 12:56

Reakce na tiskovou konferenci Jiřího Čunka k H-Systému pořádanou dne 16. 5. 2014

Klienti H-Systému: Čunek hájí zájmy hrstky lidí, kteří obsadili majetek H-Systému na úkor ostatních
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Lživé informace Jiřího Čunka hájí zájmy 60 lidí, kteří nezákonně obsadili majetkovou podstatu v H-Systému, oproti zbývajícím 1200 rodinám. Druhá snaha p. Čunka je skandalizovat JUDr. Marvanovou, která se stala 1. náměstkyní ministryně spravedlnosti a celoživotně hájí a zastupuje lidi, kteří se stali oběťmi podvodů, tedy nejen klientů H-Systému. Tisková konference Jiřího Čunka byla pokračováním lživé reportáže pořadu „Očima Josefa Klímy“, kterou odvysílala televize Prima dne 14. 5. 2014.

Jako zoufalé pokládáme, že se nějaké médium, v tomto případě televize Prima a dokonce samotný Josef Klíma propůjčí své jméno k tak odporné reportáži, která je postavena na smyšlených informacích Jiřího Čunka, který hájí nepatrnou část klientů H-Systému, kteří na úkor všech ostatních lidí obsadili rozestavěné domy a společný majetek věřitelů pokládají za svůj. V pořadu vystupují lidi, kteří lživě uvádějí, že za svůj majetek zaplatili třikrát, přitom ve skutečnosti bydlí v ukradeném a díky nim neprodejném majetku, za který nezaplatili ani tržní cenu, s výjimkou několika jedinců. Je třeba zdůraznit, že většina těchto lidí platila do H-Systému formou „Hypo“ a zaplatili např. 600 tis. Kč, pak nezákonně obsadili rozestavěný dům, který „pro sebe“ dostavěli a teď by měli v konkursu doplatit minimální částku s odečtením vlastních investic, což odmítají. Jinými slovy jejich „zaplacení třikrát“ znamená, že nezaplatili ve skutečnosti plnou cenu za ukradený dům ani jednou (viz reportáž ČT 1 z roku 2013).

Je také zajímavě načasované, že tato reportáž je prezentována veřejnosti před soudem, který má proběhnout na konci května, a kde se má rozhodnout, zda konečně hrstka dobrodruhů, kteří nezákonně okupují majetkovou podstatu H-Systému, ji konečně opustí nebo alespoň zaplatí, tak jak již v minulosti k tomu byli několikrát vyzváni.

Zvláštní načasovanost vidíme i v tom, že právě v těchto dnech p. Smetka, který okradl tolik rodin a neprojevil po celou dobu žádnou lítost či snahu jejich ztráty zmírnit, ba naopak se snažil s dalšími osobami zašantročit majetek na Slapech či Kanárských ostrovech, žádá znovu o propuštění, ačkoli ještě nezaplatil nikomu ani korunu a dodnes nevyzradil, kam se poděla miliarda z úvěrových podvodů, které za něj zaplatili všichni daňoví poplatníci a dále další miliarda, kterou ukradl důvěřivým lidem, kteří chtěli jenom bydlet. Dle policejních protokolů a rozsudku p. Smetka prostavěl maximálně 300 mil., včetně nákupu pozemků a ačkoli zbývá přes 1,7 mld. Kč, tvrdošíjně odmítá lidem, které okradl, tyto prostředky vrátit.

P. Čunek místo toho, aby věnoval svoji pozornost všem okradeným klientům a inicioval hledání peněz, které Petr Smetka získal podvodným způsobem, naopak participoval na lživé reportáži, ve které využil nezkušeného reportéra, který bohužel pracoval na objednávku a nebyl schopen si zjistit fakta, pročíst si rozsudek, ad. Tímto byla velmi významně poškozena pověst jak Hany Marvanové, která byla uvedena ve spojitosti s rozhodováním věřitelského výboru, tak členky věřitelského výboru Jitky Drunecké, která se společně s ostatními členy věřitelského výboru a správcem k.p. JUDr. Monsportem významně zasloužila o to, aby majetek H-Systému nebyl předán zpátky do rukou Petra Smetky přes Stavební družstvo Svatopluk a i jiní věřitelé dostali alespoň část svých úspor zpět. JUDr. Hana Marvanová nebyla nikdy členem věřitelského výboru a nemohla tedy nic rozhodovat a v tomto smyslu nikdy nezastupovala žádného člena věřitelského výboru. Celý věřitelský výbor několikrát podával vysvětlení na Policii České republiky, včetně správce konkursní podstaty, a nikdy Policie neshledala pochybení u žádného člena věřitelského výboru a případ pravomocně uzavřela. Pouze na začátku konkursu byl odvolán první správce k.p. – JUDr. Kudláček pro poškozování věřitele. Přesto se stal později soudcem a jeho rozhodování bylo předmětem časté kritiky. (viz Parlamentní listy 3.10.2010 – „Odměna pro úplatného soudce“)

Jiří Čunek obhajuje neobhajitelné. Mezi klienty H-Systému vráží klín a zvyšuje zbytečně napětí. Pokud by našel cestu k hledání ukradených prostředků, našel by si pan senátor mezi okradenými klienty mnohem více příznivců a jeho pošramocená pověst by se snad i vylepšila.

Ing. J. Zbroj
M. Ošmyková
L. Michale

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…