Kverulant: Stížnost proti zastavení vyšetřování v IT kauze NEN

20.11.2018 12:21

Kverulant v minulosti odhalil a popsal řadu tunelů, ale jen jeden z nich zavádí i významnou inovaci. Neřeší totiž žádný skutečný problém.

Kverulant: Stížnost proti zastavení vyšetřování v IT kauze NEN
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Tímto tunelem je Národní elektronický nástroj (NEN - více ZDE). Jde o software, který by měl sloužit k zadávání elektronických výběrových řízení tam, kde to zadavateli ukládá zákon. Takové programy ale už dávno vyvinula řada IT firem a některé jsou i zadarmo. Přestože Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) za NEN utratilo již přes 0,6 miliardy korun, stále není hotov.

MMR soutěžilo práce na NEN tak flagrantně protizákonně, že mu ÚOHS dokonce zakázal plnění jedné ze smluv. Kverulant má však důkazy, že práce probíhaly i přes tento zákaz. Proto již v roce 2017 podal na konkrétního úředníka MMR trestní oznámení pro podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Kverulanta pak dosti překvapilo, když policie loni jeho trestní oznámení odložila. Kverulant se však nevzdává snadno, a tak ještě v roce 2017 podal proti odložení stížnost a dozorující státní zástupce mu vyhověl. Nedávno však policie Kverulantovo trestní oznámení opět odložila. Kverulant se s odložením tohoto případu opět odmítl smířit a dnes podal další stížnost proti odložení věci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…