Ladislav Žák: Já jsem Pitěr…

05.04.2017 12:29

Já jsem Pitěr… Nebyl jsem a nejsem příznivcem různých „Je suis….“ a oblékání budov a všeho možného, včetně účtů a statusů na FB, do vlajek států zasažených terorismem. Když jsem si ovšem přečetl, že Brandenburská brána nebyla nasvícena, protože na radnici v Berlíně jsou toho názoru, že se prý v Sankt Petěrburgu nic zvláštního nestalo a není to ani partnerské město, trochu jsem se lekl. Rovněž v ostatních evropských městech se ani „nejesuisuje“, ani nesvíti. Ne tak ve světě. Příkladem může být Izrael a radnice v Tel-Avivu.

Ladislav Žák: Já jsem Pitěr…
Foto: ReproFoto: Youtube
Popisek: Výbuch v petrohradském metru.

Praha je partnerským městem Sankt Petěrburgu a ani nevím, proč nemám pocit, že by bylo nějak cítit její sounáležitost nebo že by byla dokonce viditelná, slyšitelná nebo dokonce hmatatelná. Jako kdyby se to neslušelo, když jde o Rusy. Jako kdyby nějaká neviditelná ruka způsobila, že zabitý Rus je v EU prostě tak nějak v pořádku a nemá se o tom moc mluvit. Myslím, že takhle nějak začaly tolerovat kdysi evropské společnosti a státy zabíjení Židů. Mnohým to vydrželo dodnes. Česká televize tlačí a podsouvá divákům všemi možnými pokoutnými i zjevnými způsoby myšlenku, že jde stejně o převlečený ruský státní teror a že Rus, stejně jako dříve a mnohde i dnes Žid, si je svou smrtí víceméně tak nějak vinen sám.

Nechci moralizovat, ale jasně říkám, že se mi to nelíbí, že antirusismus v mé zemi a dalších zemích EU dospěl do takové fáze, že se o něm bojím mlčet. Přitom v „Pitěru“ umírali lidé různých národů, nejen Rusové. Zahynula i studentka psychologie, žačka mé známé, docentky Viktorie Rjabuchinové, Dilbara Alijevová ze Sankt Petěrburské státní dopravní univerzity Alexandra I. Krásná, mladá, talentovaná mladá dáma. Ona a více než desítka dalších obětí nestojí EU za solidaritu, mají smůlu - zemřeli totiž v Rusku a dobře jim tak… Začíná to celé smrdět jako bolavá noha.

Chtěl bych svým spoluobčanům, kteří se tak ochotně stávají loajálními občany EU tím, že plivou na vše ruské a obecně východní, navrhnout zamyšlení nad tím, jestli by se v EU pohnula myš, když by v pražském metru ležely kousky jejich dětí, sourozenců, rodičů a přátel. Pro ukázku nechoďme daleko. Občan Británie průkazně umlátil řetězem našeho občana a britský soud ho osvobodil. Důvodem je v podstatě to, že ta opice odněkud ze střední Evropy přece ctihodného britského občana vyprovokovala k nutné obraně nějakou nevhodnou poznámkou. Je patrno, že v Británii jsou si vlastní smrtí vinni nejen Židé a Rusové, ale i my Češi, Poláci, Maďaři… Je otázkou, jestli si pliváním na Východ zasloužíme něco víc než plivanec mezi lopatky ze Západu.

Nechci se připojovat k těm, kteří neprojevují svou účast bližním jenom proto, že jsou nějací divní. Proto říkám s plnou odpovědností všem, že jsem Pitěr. Kdyby to neznělo tak blbě, byl bych rád Dilbara. Už kvůli Viktorii…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…