Lea Vojteková: V těchto oblastech je Česká republika nejlepší na světě. "Etnomasochisté", čtěte a potom si hoďte mašli

28.09.2016 10:05

Mnoho vítačů islámské imigrace trpí tzv. etnomasochismem. To znamená, že k České republice nemají žádný vztah, naopak ji v mnoha případech nenávidí. Proč tomu tak je, může mít různé psychologické příčiny, které ale v tomto článku rozebírat nebudu. Zaměřím se spíše na jejich výtky.

Lea Vojteková: V těchto oblastech je Česká republika nejlepší na světě. "Etnomasochisté", čtěte a potom si hoďte mašli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Evropský pochod za práva uprchlíků. Na Kampě byl ukončen symbolickým posíláním papírových lodiček s přáním po Vltavě

Etnomasochisté (častokrát i sluníčkáři v jedné osobě) říkají, jak jsou Češi “zaprděný a xenofobní” národ. Že nic pořádného nevymysleli, neobjevili, že jsou prostě k ničemu. Jenže to není pravda.

Jelikož ráda čtu, začnu knihovnami. Pražské Klementinum je nejkrásnější knihovnou na světě. Alespoň podle amerického populárního serveru Bored Panda. Česká republika má kromě toho nejhustší síť knihoven na světě. Je tady 4x více knihoven na počet obyvatel než je průměr EU. Jedna knihovna připadá na 1 971 obyvatel (v USA na 19 583 obyvatel). Česko je taky knižní velmoc a patří k největším vydavatelům na světě.

Co se týká vědy, ani tam Česko nezaostává. V Praze bylo v roce 2012 otevřeno jedno z nejlepších protonových center v Evropě na léčbu rakoviny. Nebo teď čeští vědci vyvinuli nejmenší kovové magnety na světe. Využití mají v medicíně i při čištění vod. To ani nemluvím o úspěších v oblasti nanočástic nebo laseru. Taky české sklářství se těší světovému úspěchu a o české skláře mají zájem zahraniční firmy.

Česká republika má nejdelší mateřskou dovolenou na světě. Až 4 roky. Což je naprosto skvělé, protože je tady samozřejmě i možnost volby. Kdo chce, může jít do práce dřív, kdo nechce, může pečovat o své dítě až do 4 let. Na Západě je mateřská dovolená maximálně pár měsíců a pak se o miminko stará nějaká cizí paní. Co mi přijde poněkud nelogické.

České výrobky dobývají svět. Například se jedná o vířivky nebo designový nábytek. Tušili jste, že taková minerální voda Vincentka je v Číně žádaným a luxusním zbožím? U nás pořídíte Vincentku za necelých 30 Kč, v Číně stojí více než 300 Kč. A jde na odbyt! V Česku se taky vyrábí nejvíce gramofonových desek na světě. Možná si pomyslíte: ,,Kdo dnes poslouchá gramofonové desky?” Ale takových lidí se najde docela dost, protože firma vyrábí až 6 milionů desek ročně.

Samozřejmě nesmím zapomenout na české hudební klasiky jako Dvořák nebo Smetana. Ti jsou známí po celém světě a Smetanova “Vltava” z cyklu “Má vlast” byla použita v různých hollywoodských filmech.

Taky MHD není v ČR nejhorší, dokonce se řadí mezi nejlepší v Evropě. Dokonce tady máme i nejdokonalejší turistické značení na světě. S tím se spojuje i svobodné houbaření, což je taky skvělé, protože v mnoha státech se za houbaření musí platit. Ani česká vína nejsou k zahození, mezi tisíc nejlepších vín světa se probojovalo 30 vín z Moravy.

Jak přiznávají cizinci, v České republice se jim žije dobře. Dokonce lépe než ve Švýcarsku nebo Německu. Je tady příznivé klima, moc hezká příroda a pohodový přístup k životu. (To se nějak neslučuje s tvrzením sluníček o xenofobii). Nemluvě o tom, že Česko patří mezi nejbezpečnější země na světě. A já doufám, že to tak i zůstane.

Určitě jsem v článku zapomněla na mnoho dalších nej. Ale myslím, že Česká republika není země k zahození, jak to prezentují etnomasochisté. Jistě by se tady našlo i mnoho věcí ke zlepšení, ale snažila jsem se tentokrát zaměřit jenom na to hezké. A za to určitě stojí bojovat a nepřenechat to tady islámu. Na takový malý stát je těch nej docela dost…

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…