Lubomír Man: Kdyby tak tohle řekl Putin...

27.05.2015 14:49

Pořád mi tahle představa táhne hlavou. Co by se stalo, jaké pobouření a jaký výbuch ve sdělovacích prostředcích našich i celého světa by explodovaly, kdyby totéž, co před časem řekl pro stanici VOX prezident Obama, vyslovil ruský prezident Putin.

Lubomír Man: Kdyby tak tohle řekl Putin...
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Barack Obama, 44. prezident USA

Jistě, ten řev by nám zalehl uši a zatměl zrak, týdny a měsíce by nám rval oči i uši, sledoval by nás jak věrný pes, a jakkoli bychom se snažili mu utéct, těžko bychom přeslechli, kamže to v reakci na násilnická a bojechtivá Putinova slova vyplula námořní flotila USA, kam odletěly jejich bombardovací letky a na která další místa se vypravily jejich pozemní jednotky. Svět by se postavil na válečné nohy, Rusko by bylo vyhlášeno zlotřilým nepřítelem lidstva a Putin nejzavilejším tyranem planety, kterého je třeba se okamžitě zbavit.

A o kteréže to Obamovo prohlášení, vysloveno ovšem jakoby Putinem, by takovéto pozdvižení lidstva způsobilo? Zopakujme si je v českém překladu i v originále.

Musíme mít nesilnější vojenskou sílu na světě a musíme, příležitostně, zkroutit ruce zemí, které by nedělaly to, co potřebujeme, aby dělaly.

Weˇve got to have the strongest military in the World, and we, occasionally, have to twist the arms of countries that wouldn´t do what we need them to do.

Nuže přesně tohle prezident Obama směrem k veřejnosti USA i celého světa vyřkl – a světe div se - nenásledovalo nic, než bezbřehé a přehluboké ticho. Tedy žádný světový mumraj, který by vypukl, kdyby totéž zaznělo z Ruska a konkrétně pak z Putinových úst. Anebo jste snad četli v Právu, v MF Dnes, v Hospodářských novinách, v Blesku, v Respektu či v Lidových novinách, či slyšeli ve vysílání ČT či Čro nějakou výtku na Obamova surová slova či třeba i jen zmínku o nich? Ne, vše se zakrylo milostivým tichem, protože kdesi v nejvyšších grémiích sdělovacích prostředků se rozhodlo, že tohle Obamovo prohlášení do tisku a do éteru naší země nepůjde, protože zdejší veřejnost by je nejspíš nejpříznivěji nepřijala. Takže se to celé prostě goebbelsovsky zakrylo, aby se nám tak USA mohly i nadále představovat jako bájná země svobody a demokracie.

A právě tady je jádro pudla. V té doslova šílené stranickosti, se kterou se naše média s informacemi přicházejícími ze Západu či z Východu, vypořádávají. Jak zavírají oči, uši a hlavně pak ústa, pokud usoudí, že ta a ta zpráva např.o Rusku by na naši veřejnost mohla působit příznivě, a ona zpráva např. o USA zase nepříznivě. A jak naopak svá ústa otevřou doširoka a rozezní hlasivky do hotového furore, pokud vycítí, že tímhle by se Rusko dalo dobře osolit a USA naopak postavit do oblaku nejrůžovějšího.

Zkrátka se informace dle téhle účelovosti vybírají a přebírají, zakrývají a uvolňují, a celý tento proces nikoliv skutečné, ale řízeně zobrazované skutečnosti, nelze vidět jinak než jako praxe řádu ďábelské světové lži, jež má vstoupit do našich hlav a tam se stát pravdou.Vymytí mozků nás má postihnout všechny, a pokud by vás zajímalo, jak úspěšně u nás už pokročilo, zajděte příležitostně mezi náctileté a zapřeďte s nimi rozhovor. Budete se z něho vracet ustaranější, než jste byli, a vina všech, kteří se na zglajchšaltování mladých duší podíleli, se vám vyjeví mnohem tíživěji, než jak jste ji až dosud viděli.

Vyšlo na vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.