Lubomír Man: Pro boha živého! Jen ne Füleho

12.07.2014 21:40

ANO nechce za komisaře EU nominanta ČSSD Mertlíka. A tak se prý jako o tzv. průchozím nominantu a východisku z nedohody hovoří o panu Štefanu Fülem. Onom pánovi, kterého jsme si v době kyjevského Majdanu skutečně užili a viděli jsme ho zcela jasně.Je to elegán neelegantního ducha a držitel hladké řeči nejhrubšího obsahu.

Lubomír Man: Pro boha živého! Jen ne Füleho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Postaví-li se policie legálně zvolené vlády a legálně zvoleného prezidenta proti davu vzbouřenců, podplacených Washingtonem, pak by bylo nejtěžším zločinem proti lidskosti, proti EU a vůbec proti civilizovanému světu, kdyby tato policie proti vzbouřenému davu zakročila.

A on Füle, reprezentant EU, stojí v tomto historickém okamžiku zeširoka rozkročen na neméně historické dlažbě Majdanu, aby tuto novou pravdu, vypracovanou v síních washingtonských neokonzervativců, zvěstoval nejen všem občanům Ukrajiny, ale prakticky celému světu jako jakýsi nový společenský zákon a morální kodex platný minimálně pro 21. století.

Ale pozor: Pokud by se lid vzbouřil proti vládě nikoliv řádně zvolené, ale jen podvodně jmenované a Washingtonem inspirované, pak je povinností policie a armády vystoupit proti tomuto lidu a střílet do něj z děl, kulometů, letadel a bojových vrtulníků tak dlouho, dokud se lid i jeho revolta nezalkne vlastní krví. Tak praví Washington, tak praví i současná EU a nadšeně a bez výhrad tak hlásá i skvěle vyštafírovaný a hladkou řečí obdařený Štefan Füle.

A mně se zdá, že kdyby pravý opak hlásal - a třeba i ve špinavém svrchníčku i co nejkoktavěji - kdosi úplně jiný, vyšel bych na ulici s rozhalenou košilí a rozjařen bych děkoval za něj i za jeho slova nebesům. A pro Brusel ho agitoval, i kdyby nechtěl.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.