Lubomír Man: Zaorálek dál boří i to, co z ČSSD ještě zbylo

25.05.2018 7:36

Že z velké a sebevědomé strany ČSSD udělali politováníhodnou žebračku zejména Sobotka a Zaorálek, není myslím sporu. Jeden z této dvojice (Sobotka), už svůj díl viny na tomto stavu věcí sebekriticky uznal a z politiky odešel, ale toho druhého zřejmě nic takového ani stínem myšlenky ještě nenapadlo.

Lubomír Man: Zaorálek dál boří i to, co z ČSSD ještě zbylo
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

Zůstává přikován ve své poslanecké lavici, vědom si toho, že z ní může ještě spousty peněz pobrat a v ní mnohé ještě vykonat. Ne už samozřejmě ve prospěch ČSSD – tuhle pošetilost mladšího věku už má bohudík za sebou – ale pro strany jiné, pravicové, pro Kalouska, pro Gazdíka, pro Fialu, pro Bělobrádka, i pro Drahoše, když se ten k nějaké akci ještě zmotá. Ale hlavně: ve spolupráci s těmito duchem spřízněnými mu přece dál zůstává v rukou možnost dělat to, co považuje za nejpodstatnější smysl své práce a svého života: To je štvát proti Rusku, dělat z něj bubáka na strašení lidí, příšeru, připravenou na Česko i Evropu skočit a rdousit jim hrdlo.

„Co se týče těchto věcí (týká se požadavku KSČM nezvyšovat naše vojenské kontingenty v zahraničí), tak ustupovat nebudeme“, prohlašuje tento muž v Rozhlase Plus. „Zvlášť v Pobaltí je to nepřijatelné. Je to projev solidarity zemím, které se cítí ohroženy“.

Všimněme si dvou věcí: Ten pán říká: „Ustupovat nebudeme“. Jako kdyby přes strašlivou bilanci svého působení ve vedení strany, kterou srazil k zemi možná s ještě prudším švungem než Sobotka, byl on ve straně ČSSD stále ještě někým, kdo rozhoduje, co ta strana bude nebo nebude dělat. A to namísto toho, aby seděl v koutku, mlčel a zpytoval svědomí.

A kromě toho, se stejnou mírou arogance a docela jakoby za celou svou stranu, z které udělal nicku, říká, že nezvyšování našeho vojenského kontingentu v Pobaltí je nepřijatelné.

Bodejť by to pro něj bylo přijatelné, když naše vojenská přítomnost na ruských hranicích se stala cílem i smyslem jeho života.

Smyslem života českého sociálního demokrata dnešních dnů.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…