Mac Slavo: Další bomba odpálená WikiLeaks. Jsou Hillaryiny problémy způsobeny leteckou havárií?

03.10.2016 9:40

Pokud může být nechráněný email vynesený na denní světlo serverem WikiLeaks důkazem, pak je zřejmě na příběhu toho, co se stalo v roce 2012 Hillary Clintonové mnohem více, než se obecně soudí. Říkali nám tehdy, že utrpěla otřes mozku. Ale bylo to jen diplomatické zaobalení něčeho mnohem horšího?

Mac Slavo: Další bomba odpálená WikiLeaks. Jsou Hillaryiny problémy způsobeny leteckou havárií?
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

MAC SLAVO komentuje další z mnoha záhad na cestě Hillary Clintonové její politickou kariérou a ptá se, proč zainteresované strany stále tak mlží a zapírají.

“Z letadla vyprostili mimo jiné ministryni zahraničí Clintonovou, která byla v bezvědomí a těžce krvácela…”

Všichni zapírají

Bill Clinton osobně prohlásil během přetahované o zdravotní otázky kolem jeho ženy, že z otřesu mozku, který Hillary utrpěla v roce 2012 - z údajně prostinkého pádu na zem - se zotavila až za dlouhých šest měsíců

“Bill Clinton dnes více než hájil svou ženu Hillary před nedávnými obviněními republikánského stratéga Karla Roveho, že po pádu v roce 2012 utrpěla poškození mozku. ‘Dali si tu práci, že ji obvinili, že nafilmovala tu strašnou příhodu s těžkým otřesem mozku, z něhož jí trvalo celých šest měsíců se zotavit,’ prohlásil Clinton. ‘Je to přitom něco, co nikdy před veřejností neskrývala, nikdy se nesnažila předstírat, že se to nestalo.’”

Přiznaný incident, o němž Clinton vyprávěl, se časově překrývá s Hillaryinou přiznanou nemocí, otřesem mozku a dobou, po níž nemohla vykonávat úřad ministryně, což vše uspíšilo její odchod z úřadu více než dva měsíce poté - prvního února 2013.

Konspirace?

Je ale možné, že vše bylo jinak. WikiLeaks zveřejnily tento e-mailový řetězec, jehož účastníky je několik armádních důstojníků různých hodností, a konečně také ministerstvo zahraničí včetně Hillaryina předního důvěrníka Jake J. Sullivana. 

Ten se celé věci vysmál a předal ji “H” samotné - a citoval historku, jejímž autorem je údajně notoricky známý “konspirační teoretik”, vystupjící pod pseudonymem Sorcha Faal. Jeho “zprávy” se přitom obvykle považují za dezinformační. Tato konkrétní zpráva měla tvrdit, že Hillary utrpěla vážná zranění během leteckého incidentu, který se stal při cestě na tajnou diplomatickou schůzku s tehdejším íránským prezidentem. 

Pokud se taková schůzka skutečně odehrála, zůstává nadále přísně tajná, takže neexistuje žádná informace z veřejných zdrojů, která by její existenci mohla potvrdit či vyvrátit - natožpak potvrdit či vyvrátit otázku, zda se při cestě na ni či z ní (což také není zcela jasné) odehrálo letecké neštěstí.

Jenže, podíváme-li se do celého řetězce, najdeme, že kapitán Les Horn (Americké námořnictvo, nyní na odpočinku) poznamenal, že “se jeví, že je zpráva důvěryhodná” v mailu, který odeslal Anthony Milavicovi, majorovi námořnictva, nyní rovněž na odpočinku.

Zpráva ruské rozvědky

Dá se předpokládat, ačkoli to není jisté, že Hornovo zhodnocení situace je postavené na důkladné znalosti vojenské situace a okolností, za nichž by se podobná mise mohla odehrát, včetně detailů o letadle a jeho trase, případně předpokládá osobní znalost problematiky. Dosud není zcela jasné, zda tomu tak je.

Původní zpráva zněla: 

“Nová svodka ruské Zahraniční vojenské rozvědky (GRU), která je nyní v Kremlu, tvrdí, že americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová byla zraněna, a vysoký důstojník amerických Navy Seals byl zabit, když vojenský stroj C-12 Huron, určený k přepravě osob a nákladu, havaroval téměř před třemi týdny poblíž Íránského města Ahvaz poblíž irácké hranice. (…)

Když stroj v Ahvazu přistával, dostal se údajně do “extrémní turbulence”, která jej smetla z runwaye, kde se posléze roztříštil jeho podvozek a následovala havárie. Oběti katastrofy byly vyproštěny bleskově jednající íránskou zásahovou jednotkou, a zahrnovaly ministryni Clintonovou, která byla v bezvědomí a těžce krvácela. 

Historii dodává na důvěryhodnosti smrt Joba W. Price, velícího důstojníka Týmu 4 amerických námořních jednotek SEALS. Price měl být údajně Hillaryiným doprovodem a zemřít na svá zranění.

Americkým námořníkem, zabitým při tomto bizarním incidentu, je údajně velitel Job W. Price, jenž velel specializované jednotce pověřené ochranou vysoce postavených diplomatů, cestujících do blízkovýchodních a asijských válečných zón.

Znovu záhadná sebevražda 

Zpráva GRU tvrdí, že americké záznamy o letovém provozu, zaznamenané ruským letectvem, potvrzují, že velitel Price spolu s dalšími členy Týmu 4 US Navy Seals odletěli ze základny v afghánské provincii Uruzgan na americkou základnu v Bahrajnu. Tam se měli setkat s ministryní Clintonovou a všichni přesednout do stroje C-12 Huron, který letěl směrem do Baghdádu v Iráku. 

Zajímavé je, že velitel Price skutečně zemřel, oficiálně ovšem šlo o sebevraždu - ve vojenských záznamech obvykle vystupující pod zde přiléhavým termínem “zranění nezpůsobené v boji”. Měl ovšem zemřít 22. prosince 2012 na základně v Uruzganu. Šlo o skutečný důvod a  místo jeho smrti, nebo nikoli? Která z dezinformací, které se kupí kolem zdravotního stavu kandidátky na prezidentku Spojených států, je nepravdivá? Co všechno ještě nevíme?

Materiály WIkiLeaks si můžete stáhnout zde.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…