Premiér Fiala: Česko je pro spojence spolehlivým a důvěryhodným partnerem

12.03.2024 10:21 | Tisková zpráva

Premiér Petr Fiala se v pondělí 11. března setkal v Kramářově vile s bývalým americkým prezidentem Billem Clintonem. Mezi hlavní témata jednání patřila mezinárodní bezpečnostní situace, ruská agrese na Ukrajině, rozšiřování NATO a další zahraničně-politické výzvy.

Premiér Fiala: Česko je pro spojence spolehlivým a důvěryhodným partnerem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Premiér Fiala se s 42. prezidentem Spojených států setkal v předvečer 25. výročí vstupu České republiky do Severoatlantické aliance. Role Billa Clintona v rozšiřování NATO byla klíčová, díky silné podpoře jeho administrativy získala ČR vstupem do aliance nejsilnější garanci bezpečnosti a sounáležitosti se Západem ve své historii.

„Dnes vidíme, jak jsou takové jistoty důležité. Panu prezidentovi jsem poděkoval za jeho osobní vedení a odhodlání, díky nimž se náš vstup do NATO v roce 1999 stal skutečností. ČR bere své členství v NATO s plnou vážností a odpovědností. Myslím, že pokračující modernizace naší armády, rostoucí výdaje na obranu, zapojení do zahraničních misí či naše podpora Ukrajiny jasně ukázaly, že Česko je pro spojence spolehlivým a důvěryhodným partnerem,“ uvedl po jednání premiér.

Premiér Fiala a prezident Clinton se v úterý 12. března zúčastní na Pražském hradě konference Naše bezpečnost není samozřejmost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Slova jako- spojenci,demokracie,sumit,eu ..... nasíraj lidi péťo., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSunvukung , 12.03.2024 10:26:26

|  13 |  0

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii