Macek: Rozhovor novopečeného poslance Romana Pekárka hraničil s oligofrenií

09.11.2012 13:29

Páteční glosy Miroslava Macka

Macek: Rozhovor novopečeného poslance Romana Pekárka hraničil s oligofrenií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Pokud slyšeli členové kolínské ODS včera ve večerním Radiožurnálu rozhovor novopečeného poslance Romana Pekárka s Martinem Veselovským, předpokládám, že se hanbou propadali. A to nejen kvůli jeho neuvěřitelnému projevu, hraničícím s oligofrenií, ale také kvůli tomu, že něco takového prosadili na místostarostu Kolína a na kandidátní listinu na ne zcela zanedbatelné místo.

Blíží se 18. sjezd Komunistické strany Číny a s ním úvahy o budoucích problémech a směrování Číny. Mezi spoustou a spoustou textů různé hodnoty však zcela chybí politicko - darwinistický pohled:

Čínské obyvatelstvo zásluhou „politiky jednoho dítěte“ hrozivě stárne a už po několik generací převažuje mezi narozenými dětmi mužské pohlaví.

Domnívám se, že toto bude mít v budoucnu podstatně větší vliv na politiku Číny, než jakýkoli v sjezd či jakýkoliv nový vladař. Velká převaha mladých ambiciózních mužů bez žen vede jen k jednomu jedinému…

Euroúředníci, kterým se nelíbí navrhované krácení eurorozpočtu a jejich platů: Nebudeme s to dále pracovat pro Evropu, protože na to nebudeme mít dost lidí a peněz.

Pěkně prosím, mohl bych dostat ten slib písemně?

Emil Steiner, politolog z Temple University ve Filadelfii:

Prezident Obama získal na celostátní úrovni 50% hlasů, ale od bílých Američanů dostal jen 39%....a připsal si 78% nebělošských hlasů.

Každý měsíc dosahuje v USA volebního věku 50.000 Latinoameričanů a jenom 7.000 z nich se přidá k republikánům.

Dodávám: Vsjo jásno. Vždyť co mohl těmto lidem, kteří často ani neumějí anglicky, Romney nabídnout? Jedině Obamu…

Psycholog Slavomil Hubálek v rozhovoru ve včerejším magazinu MF Dnes:

Jak se dá manipulovat posudek?

Pár let zpátky se tu řešil případ jistého prince. Jeden kolega mi v té souvislosti nabídl, abych za homorář v řádu milionů sepsal posudek o jeho nepříčetnosti ošetřený právníky tak, že chybná diagnóza v posudku mohla vzniknout špatným překladem a mojí nedostatečnou znalostí angličtiny, abych byl v případě nepříjemností z obliga.

Dodávám: Dvojnásobně zajímavá věta. Jednak falešnou stavovskou kolegialitou, neboť Slavomil Hubálek neoznámil tuto korupční nabídku ihned policii, jednak tím, že nepřímo dokazuje zaplacení těch milionů jinde: 4. dubna 2005 rozhodl tehdejší ministr spravedlnosti Pavel Němec bez souhlasu soudu, že princ bude vydán do země svého původu, kde pochopitelně potrestán nikdy nebyl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Umění vládnout a nenávist

9:02 Vladimír Ustyanovič: Umění vládnout a nenávist

Dovolím si vzpomenout na nadčasové dílo italského diplomata Niccoly Machiavelliho, Vladař. Jen ve st…