Marie Knížáková: Střílíte od boku. Jste povrchní hlupáci, kteří jen plácají

29.05.2017 16:53

Reakce Marie Knížákové na článek Zdeňka Zbořila.

Marie Knížáková: Střílíte od boku. Jste povrchní hlupáci, kteří jen plácají
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Milan Knížák v pořadu Hyde park

Pane Zbořile,

neznala jsem Vás, ale po kritice prof. M. Knížáka v Parlamentních listech („Opilý debil Zeman“ Zdeněk Zbořil je zděšen … ze dne 29.5.2017) jsem se podívala, kdo vlastně jste a proč tak povrchně kritizujete mého muže. Skutečně jsem o Vaší „rozsáhlé“ činnosti neměla ani tušení.

Člověk, který má charakter a chce kritizovat (většinou to tak není), tak se musí ponořit do problému a ne bezhlavě opakovat to, co zaslechl. To se od profesionálů neočekává.

Střílíte od boku tak jako všichni a přitom jim to vyčítáte. O propuštění pana Kájínka se můj muž několikrát vyjadřoval, ale ne tak, jak to uvádíte. Na názor má můj muž právo. Nejen jako občan této země, ale také jako člověk, který se mj. zasloužil o první reorganizaci Akademie výtvarných umění (vybrán studenty a zvolen) a že to byla velká práce, tomu můžete věřit.

NG byla v nejhorším stavu, když ji přebíral a udělal z ní prestižní muzeum. Ministr kultury Pavel Dostál ho jmenoval generálním ředitelem jen z toho důvodu, že věděl (od ostatních), že on jediný ten kolos dá do pohybu. M. Knížák P. Dostála osobně neznal. V NG byl 12 let za stálého protestu několika ambiciózních jedinců.

Nikdo před ním ani potom neudělal pro NG tolik. Stačí si otevřít internet. Když jsem ho poznala (1972), tak již byl 300krát zadržen policií. Bylo to hlavně kvůli jeho občanským postojům. Nikdy se nezpronevěřil svému přesvědčení, nikdy nezradil svoji zemi, což se nedá říct o každém, kdo dnes kritizuje. Vy svoji minulost nemůžete vymazat. Musíte s ní žít.

S Art centrem jsme měli neblahé zkušenosti, ale to ostatně víte, když jste tam pracoval. Všechno, co uvádím, jsem prožila. Nic z toho není z doslechu.

„ … a vy, kteří věříte a jak říkáte, víte …“ (cituji Vás z Parlamentních listů), jak se stal Milan Knížák profesorem, rektorem AVU a generálním ředitelem NG, tak vám všem oznamuji, že jste povrchní hlupáci, kteří jen plácají. Chybí vám morálka. Takoví lidé jsou pro mě zbabělci neužiteční pro každou společnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Keller: Pevnost jako řešeto

11:34 Jan Keller: Pevnost jako řešeto

Evropa je připravena posilovat svoji vojenskou přítomnost na východní hranici, aby zabránila možné r…