Martin Kohout: Těžká chvíle pro pravdolásku aneb hloupá Petra a xenofobní policie

10.11.2015 17:49

Být pravdoláskařem dnes není žádný med. Veteráni pravdoláskařského establishmentu jistě s nostalgií vzpomínají na léta minulá. Situace se jim vymyká z rukou, veřejnost si začíná drze myslet, že má také nějaké svobody a ještě by si prý chtěla o osudu své země rozhodovat sama. Považte, ta hrůza!

Martin Kohout:  Těžká chvíle pro pravdolásku aneb hloupá Petra a xenofobní policie
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

I běžný Čech by si chtěl sám volit své zástupce, nikoliv ty schválené establishmentem a dodané prostřednictvím "nexenofobních politických stran"..... ta drzost.Třeba za vlády J. Fischera to byly zlaté časy, stačilo na veřejnosti vyslovit jiný než oficiální názor a již vám nad hlavou tancovalo hejno paragrafů, stačilo vylepit obyčejnou samolepku a seděli jste rok ve vyšetřovací vazbě (David Vondrák), konkurenční politické strany se rušily jako na běžícím pásu (Dělnická strana). Jako příslušník establishmentu jste měl neomezenou moc. Chtěl jste si přihrát miliardové dotace? Stačilo vytvořit "fond proti korupci" a mohl jste krást a loupit a ještě vás velebili v mediální mainstreamu jako vzor všech ctností. Chtěl jste čerpat granty na začleňování menšin? Stačilo založit novou "neziskovku" a vaše bankovní konto rázem  ztučnělo. Nelíbil se vám někdo? Stačilo ho označit za "nacistu" a byl vyřízený.

Jen ti uprchlíci, ti to všechno zkazili. Přitom to všechno vypadalo tak nadějně. Úlohy byly rozdělené, granty a dotace jsou nachystané a ti drzí Češi si dovolí začít veřejně odporovat "dobru" a nechtít žádné muslimy ani černochy. Dokonce to začínají říkat nahlas, 28. Října jich mělo několik tisíc tu drzost, že to dokonce přišlo říct na náměstí mnoha českých měst. CT a Mladá fronta se mohou roztrhat a on již těm jejich příběhům o chudácích uprchlících nikdo nevěří.. Je to zkrátka zlá doba. Dneska aby se člověk bál říct na veřejnosti, že děla v etno "neziskovce", nebo je vládní byrokrat, aby mu lidé nenadávali a neplivali po něm.

Dokonce ani státní represivní aparát již nechce spolupracovat na vytváření  "občanské společnosti". Třeba před pár dny nějaká Petra Ž. sla podat trestní oznámení na Prezidenta Zemana. Vadí jí, že veřejně projevuje svůj názor (ne to není žert! Opsáno z fb profilu Petry Ž.). Sice byl demokraticky zvolen, ale své názory si prý smí říkat (Jako všichni ostatní) pouze sám u sebe doma ( to opět není žert!). No a na policii se ji slušně vysmáli, sice nám Petra líčí, jak tam potkala policajta, který má názory jako ona, ale ve skutečnosti žádný takový policista asi neexistuje... Stejně jako neexistuji oni "uprchlíci před válkou"... V psychiatrii se pro podobné "Petry" používá diagnóza patologicky lhář a doporučuje se léčba...:)

Sice Petře přispěchala obvyklá suita "osobností" na pomoc. Mediální turista Šafr, či bývalý primátor ODS Kasl v ní vidí naději české společnosti a odvážnou ženu.. ale již to nějak není  ono.....ani do hlavních zpráv na CT jí nepozvali... Nejspíš ani žádný grant na boj proti xenofobii z toho nakonec nevypadne. Místo obvyklého pocitu nadřazené pravdy, zbyl milé Petře jen posměch většiny národa. Považte, ti burani se jí posmívají, že prý u nás zatím máme svobodu projevu i po projevu.. Ti vzdělanější se jí dokonce pošklebují, že je to hloupá neziskovkářská husa a nezná ani Ústavu a pravomoci presidenta republiky.. A ta xenofobní policie to proto skandálně odloží....on si snad ten President Zeman může říkat, co chce..jaká hrůza!!!  A teď (Václava Havle chraň) si dokonce Zeman na Albertově nejspíš podá ruku s tím xenofobem Konvičkou z Bloku proti islámu. Petra proto zase běží podat trestní oznámení a zase nic nebude. President se (ta drzost) může prý stýkat s kým chce..zatracená xenofobní a rasistická policie...!!!

Každý musí uznat, že být dneska pravdoláskařem není žádný med. Chtělo by to nějaký poklidný grant někam do multikulturního Bruselu, či Londýna tak na pět let, někoho tam tak nějak poklidně začleňovat.. , ze milá Petro?!  Snad se to všechno brzy přežene.....a nebo ne?!

Na závěr vtip, který mi příšel mailem v reakci na aktivity předáků Palackého University v Olomouci ohledně podpory imigrantské invaze. Přijde kmenový náčelník v Somálsku ke stromu a silně s ním zatřese. Co spadne, to jde studovat humanitní vědy na UP v Olomouci, co se udrží, to jsou opice...

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…